Sposobnost za konflikt, M. Iršič

CENA: 24,90 €

Leto izdaje: 2021, 120 strani, Mehka vezava

 

NAROČILNICA

 

 

Spremenite stavek "Nisem konfliktna oseba" v "Uspešno se soočam s konflikti. Pripravljen sem iskati skupne in učinkovite rešitve"!

 

Sposobnost za konflikt je lastnost, ki označuje zmožnost uspešnega in konstruktivnega reševanja konfliktov.

Visoka sposobnost za konflikt nam pomaga, da se s konflikti pozitivno in pogumno soočamo, da se znamo konstruktivno postaviti za svoja načela in mnenja, kar nam omogoča napredek in osebno rast. Gre za splošen pristop posameznika do konfliktov, za zmožnost uspešnega soočanja s konflikti in preoblikovanja le-teh v iskanje zadovoljujočih rešitev.

 

Knjiga Sposobnost za konflikt temelji na predpostavki, da je za konstruktivno reševanje konfliktov potrebno razviti dobršno mero sposobnosti za konflikt ter nam ob tem ponudi celosten pogled na konflikte, njihov nastanek in reševanje.

V knjigi Sposobnost za konflikt boste našli edinstvene načine za izboljšanje svoje sposobnosti za konflikt, za izgradnjo pozitivnih reakcij na konflikt in za povečanje vaše samozavesti za uspešnejše soočanje s konflikti. Če je nekdo sposoben prepoznati konflikte dovolj hitro in je sposoben prenašati hude konflikte in ob tem ohraniti konstruktivno delovanje je zelo verjetno, da se bo s konflikti soočal produktivno, kar je velika prednost na vseh področjih delovanja, tako v družinskih kot v poslovnih odnosih.

 

Prepoznajte svojo sposobnost za konflikt, izboljšate svoje odzive in si izboljšajte življenje!

   

 

Iz uvoda:

Obstaja veliko znanja, raziskav, knjig in programov usposabljanja o tehnikah in spetnosti razreševanja konfliktov in o transformaciji konfliktov, vendar se kljub veliki količini splošnega znanja konflikti obravnavajo neustrezno in pogosto jih sploh ne prepoznamo, dokler ni že skoraj prepozno.

Eden od razlogov je, da so konflikti večinoma slabo razumljeni, niso dovolj sprejeti kot del realnosti in se z njimi ne ukvarjamo zavestno. Namesto tega se ljudje spontano odzivajo na konflikte, kar je v večini primerov disfunkcionalno in pogosto ravno nasprotno od tega, kot bi bilo dobro, da bi ravnali. Poleg tega ljudje navadno zaznavajo konflikt kot krivdo druge osebe in sami sebe vidijo kot žrtev, če pa nočejo biti žrtev pa kot pravičnega "kaznovalca". Ker se druga oseba odzove podobno, se konflikt le še zaostruje.

Vendar pa obstajajo posamezniki, skupine in določene kulture, ki so navajeni na konstuktivno soočanje s konflikti, konflikt namreč uporabijo kot priložnost za napredek, rast in izboljšanje odnosov. In vede ali ne, konflikte obravnavajo drugače.

 

Na splošno lahko poimenujemo značilnost, ki loči ljudi, ki se s konflikti spoprijemajo produktivno, sposobnost za konflikt. Drugi izrazi, ki se tudi uporabljajo, so konfliktna kompetenca ali kompetenca za konflikt, sposobnost oziroma kompetenca za reševanje konfliktov, sposobnost prepoznavanja in reševanja konfliktov ipd. To ni določen nabor tehnik ali veščin, temveč splošen pristop in odnos do konfliktov ter zmožnost za njihovo konstruktivno obvladovanje. Ta knjiga se posledično ne osredotoča posebej na obravnavanje različnih tehnik soočanja s konflikti, ampak na razumevanje, ocenjevanje in razvijanje zmožnosti, ki jo imenujemo sposobnost za konflikt. Ta knjiga torej ne predstavlja priročnika za učenje spretnosti niti ne predstavlja pregleda spretnosti ali metod za konstruktivno reševanje konfliktov, ampak opisuje koncept sposobnosti za konflikt kot predispozicijo za produktivno soočanje s konflikti, predstavi in opisuje orodja za njegovo ocenjevanje ter daje nekaj splošnih smernic in predlogov za razvoj sposobnosti za konflikt.

 

 

 

 

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2024 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka