Pobuda

Če se želite vključiti v proces mediacije, da bi ob pomoči usposobljenega mediatorja hitreje in uspešneje razrešili določene konflikte ali nerazrešena vprašanja z določeno osebo ali pa želite izvedeti več o konkretnem poteku mediacije pri nas, pokličite na telefon 01/436 41 17 oz. 040/731-431 ali pošljite email na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Glede sodelovanja na mediaciji se lahko z drugo stranjo dogovorite sami, ali pa na vašo željo drugo stran povabimo s strani Centra. Izpolnite lahko pobudo za začetek mediacije v elektronski obliki ali v wordovem dokumentu in jo pošljete po pošti na naslov: Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov, Zavod RAKMO, Parmova ul.53, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., pobudo za mediacijo pa lahko oddate tudi preko spletnega obrazca.

 

Vabilo

Na podlagi pobude za mediacijo, povabimo drugo stran k sodelovanju. Če drugo stran povabimo z naše strani, običajno organiziramo najprej ločen pogovor z vsako stranjo posebej in šele nato skupno srečanje.

Seveda lahko drugo stran povabite tudi sami. V takem primeru se v večini primerov dogovorimo za skupno srečanje.

 

Podpis dogovora

Ob začetku mediacije, najkasneje pa na prvem skupnem srečanju se podpiše tudi dogovor o mediaciji. Primer dogovora o mediaciji se nahaja na povezavi: Dogovor o mediaciji. Seveda se vsebina dogovora lahko po potrebi soglasno tudi spremeni.

 

Skupna in ločena srečanja

Mediacija poteka večinoma v obliki skupnih in ločenih srečanj. Mediator in udeleženci pa po potrebi tudi med strečanji lahko komunicirajo po telefonu, e-pošti itd.

 

Prekinitev mediacije

Ker je mediacija prostovoljna, lahko katerakoli stran odstopi od mediacije oz. jo prekine. Mediacijo pa lahko prekine tudi mediator.

 

Zaključek

Mediacija se uspešno zaključi, če je bil dosežen sporazum oz. če sta udeleženca prišla do za njiju sprejemljivega oz. pozitivnega izida. To lahko pomeni tudi boljše razumevanje sitacuje ali drug drugega, boljša komunikacija ali odnos ...

Na željo udeležencev se lahko dosežen sporazum tudi zapiše.

 

Nadaljni koraki

Ob zaključku mediacije se udeleženci z mediatorjem pogovorijo tudi o možnih oz. potrebnih nadaljnih korakih za udejanjanje doseženega sporazuma.

 

Zaupnost postopka

Vsebina mediacije in tudi dejstvo, da je mediacija potekala, je zaupno, razen, če se udeleženci dogovorijo drugače, če tako zahteva zakon ali če je razkritje informacij potrebno za izvršitev ali prisilno izpolnitev dogovora (11. člen ZMCGZ).

 

Nepristranskost in nevtralnost mediatorja

Mediator mora biti ves čas postopka nevtralen in nepristranski. Če sam presodi, da ni ali ne more biti nepristranski ne sme sprejeti primera ali od primera odstopi. Če tako menijo udeleženci pa je dolžan ponuditi svoj odstop oz. zamenjavo mediatorja.

 

Povratno sporočilo

Mnenje oz. zadovoljstvo udeležencev mediacije nam je zelo pomembno tudi s ciljem zagotavljanja  oz. vzdrževanja visoke ravni kakovosti, zato lahko kadarkoli tekom postopka, še posebej pa ob koncu udeleženci podajo povratno informacijo preko evalvacijskega vprašalnika (doc), preko obrazca za povratno informacijo (doc) ali drugače in sicer ustno, po telefonu (01/ 436 41 17 oz. 040/ 731 431), pisno (na naslov: Zavod Rakmo, Parmova ul.53, 1000 Ljubljana), po elektronski pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali preko spletnega obrazca: povratno sporočilo oz. evalvacijski vprašalnik za mediante.

 

POSTOPEK VKLJUČITVE V MEDIACIJO ( Ta del besedila prenesti v razdelek postopek vključitve)

 

Če se želite vključiti v proces mediacije, da bi ob pomoči usposobljenega mediatorja hitreje in uspešneje razrešili določene konflikte ali nerazrešena vprašanja z določeno osebo ali pa želite izvedeti več o konkretnem poteku mediacije pri nas, pokličite na telefon 01/436 41 17 oz. 040/731-431 ali pošljite email na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Glede sodelovanja na mediaciji se lahko z drugo stranjo dogovorite sami, ali pa na vašo željo drugo stran povabimo s strani Centra. Izpolnite lahko pobudo za začetek mediacije v elektronski obliki ali v wordovem dokumentu in jo pošljete po pošti na naslov: Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov, Zavod RAKMO, Parmova ul. 53, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., pobudo za mediacijo pa lahko oddate tudi preko spletnega obrazca.

 

Na prvem srečanju se podpiše tudi dogovor o mediaciji v enem izvodu, ki ga obdrži center, lahko pa tudi v več izvodih, tako da poleg centra dobi po en izvod tudi vsaka stran. Vsebina mediacije ostane zaupna, razen če se glede tega medianti dogovorijo drugače.

Ob zaključku mediacije ste povabljeni tudi k izpolnitvi evalvacijskega vprašalnika, ki ga lahko posredujete mediatorju ali pa ga pošljete neposredno centru po pošti ali elektronski pošti.

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2024 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka