OBVLADOVANJE STRESA, M. Iršič, 2021

CENA: 29,90 € 

 

Spretnost prepoznavanja in obvladovanja stresnih situacij ter zmanjševanje dolgoročnega stresa je eden ključnih dejavnikov za ohranjanje zdravja, pa tudi storilnosti, delovne motivacije in uspešnosti pri delu.

Knjiga Obvladovanje stresa vam bo pomagala, da ozavestite svoje odzive na stres in njegove posledice ter spoznate in preizkusite tehnike obvladovanja kratkoročnega in dolgoročnega stresa.

 

NAROČILNICA

 

 

Priporočamo tudi: seminar OBVLADOVANJE STRESA >> Aktualni termini

 

 
V sodobnem življenju se pogosto srečujemo s situacijami, ki nam povzročajo stres. In kljub temu, da je stres pravzaprav nekaj normalnega in včasih tudi nujno potrebnega, stroka opozarja, da je dolgoročna izpostavljenost stresu zdravju zelo škodljiva. Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije je dolgoročni stres ena večjih zdravju škodljivih nevarnosti 21. stoletja.
Spretnost prepoznavanja in obvladovanja stresnih situacij ter zmanjševanje dolgoročnega stresa je zato eden ključnih dejavnikov za ohranjanje zdravja, pa tudi storilnosti, delovne motivacije in uspešnosti pri delu.
 
Stres je pogosto tudi neprepoznan, tihi spremljevalec naših življenj, saj se nanj nevede navadimo in se ga pogosto niti ne zavedamo. Zato je zelo pomembno, da znamo stres sploh prepoznati. V knjigi Obvladovanje stresa boste zato našli tudi razlage za izvore stresa, kako stres prepoznati in kateri so opozorilni znaki in simptomi, ko je stresa preveč in nam ta škoduje.

 

Knjiga vam bo pomagala, da ozavestite svoje odzive na stres in njegove posledice ter spoznate in preizkusite tehnike obvladovanja kratkoročnega in dolgoročnega stresa.

 

 
 


138 strani, Mehka vezava

 

CENA: 29,90 € (+ poštnina 3,05 €) 

 

NAROČILNICA 

 

 

 

 

 

Na voljo tudi v angleškem prevodu.

 

CENA: 24,90 € (+ poštnina 3,05 €) 

 

S knjigo Obvladovanje stresa boste poglobili razumevanje stresa in njegovega nastanka, spoznali učinkovite metode za uspešnejše soočanje s stresom, odkrili tehnike za zmanjševanje dolgoročnega stresa in se naučili obvladovanja stresnih situacij v trenutku, ko do le-teh pride.

 

Spoznajte različne dejavnike stresa, prepoznajte stres pri sebi in pri drugih, odkrijte skrite nevarnostmi stresa ter se naučite različnih metod in tehnik za obvladovanje stresa! 

 

Vsebina:

 

• Razumevanje stresa
• Preživetveni, dolgotrajni in prilagoditveni stres
• Izvori stresa
• Negativne posledice stresa
• Izčrpanost, izgorelost in bolezni povezane s stresom
• Telesni in čustveni simptomi stresa
• Strukturni model stresa
• Optimalna raven stresa
• Obvladovanje stresa

• Strategije za obvladovanje stresa

• Fizične in mentalne tehnike za obvladovanje stresa

• Tehnike sproščanja

• Zunanja pomoč pri obvladovanju stresa
• Odpornost na stres
• Fizične in mentalne tehnike obvladovanja stresa
• Zmanjševanje stresa v okolju in akcijski načrt

 

 

 

 

 

 

 

O AVTORJU
 

Marko Iršič je eden vodilnih slovenskih strokovnjakov na področju komunikacije in obvladovanja konfliktov, predavatelj, mediator in trener mediatorjev. V Leuvenu v Belgiji je končal študij iz pedagoških znanosti (Master of Educational Studies), v okviru katerega se je osredotočal na problematiko medosebnih odnosov in obvladovanja konfliktov. Napisal je vrsto poljudnih člankov ter knjige Umetnost obvladovanja konfliktov (2004), Mediacija (2010), Communication Wellness (2017), Conflict Competence (2017), Komunikacijska blaginja (2019), Obvladovanje jeze (2020) in Mediacija, 2. izdaja (2020).

Leta 2003 je ustanovil Zavod Rakmo, v okviru katerega vodi seminarje in delavnice s področja medosebnih odnosov, komunikacije, mediacije, obvladovanja konfliktov, obvladovanja težavnih strank in obvladovanja stresa doma in v tujini.

>> Več o avtorju

 
 
Mnenja o knjigi

S pomočjo tega priročnika lahko vsaka bralec prepozna prve psihične in fizične simptome, ki so posledica stresa in stresnega življenja, hkrati pa v njem najde sebi najljubšo prakso za samopomoč pri obvladovanju stresa v dani situaciji. Zaradi bralcu prijazne strukture in poenostavljenega vpogleda v izvor stresa je knjiga zagotovo priporočljivo branje za vsakogar.
Katja Kaker, vodja področja v prodaji Krka, d.d., Novo mesto, družinska mediatorka in TFH kinesiology terapevtka

Kaj sploh je stres? Kako ga prepoznam? In kaj lahko naredim, da me ne uniči? V tej knjigi lahko najdemo vse te odgovore. Avtor nam na začetku pojasni dejstva o stresu, vzroke, simptome in njegove posledice. Nato pa nam ponudi velik nabor raznovrstnih tehnik samopomoči ter tudi oblike pomoči, če stresa ne zmoremo obvladati sami. Lahko rečem, da se za vsakega nekaj najde. Skratka super in zelo uporabna knjiga za vsakogar.
Cvetka Mozoli, Workplace Culture Facilitator

Knjiga ponudi zelo konkretne napotke, kako s pomočjo različnih strategij za obvladovanje stresa vzpostavimo in ohranjamo naše življenje v ravnovesju in ga v celoti in polno zaživimo. Za vse, ki bi nepremostljive težave želeli spremeniti v privlačne izzive in bi želeli življenje v celoti izkusiti. Toplo priporočam.
Primož Pogačnik, vodja službe tržne podpore in razvoja trgov v družbi HSE d.o.o., direktor družbe HSE Mak Energy DOOEL, NLP trener, NLP coach in transformativni mediator

Knjiga Obvladovanje stresa je napisana tako premišljeno, da so povedi jasne in kratke.  Branje in učenje ob tej knjigi, bi sama stavila, bosta predstavljala bralcu le dober stres. Torej tiste vrste, ki ga bo spodbujal k razumevanju in prepoznavanju stresa v njegovem življenju ter k primernemu delovanju. Avtor predstavi strategije za obvladovanje stresa in povabi k takojšnji uporabi vaj. Bralca spodbuja k primerni naravnanosti in ustreznemu odzivanju, da njegovo soočanje s stresom ne bi bilo sizifovo delo. Knjiga je prijazna in optimistična, saj nagovarja našo ustvarjalnost, sposobnost in željo po kakovostnem življenju.
Martina Obid Mlakar, oblikovalka

Vsakdo od nas se je že kdaj znašel v stresni situaciji. Nekateri znajo ravno te situacije že obvladovati, spet drugi zapadejo v še hujši stres, tretji se jih zavestno niti ne zavedajo. Avtor v knjigi Obvladovanje stresa, ki bi jo lahko vzeli že kar za priročnik, na preprost, razumljiv in zanimiv način opiše situacije, ki v nas povzročajo stres. Opise dopolni tudi s posledicami, ki jih stres povzroča, na slikovit način s priloženimi delovnimi listi in vajami, pa prikaže, kako stresne situacije obvladovati in s tem zmanjšati bodisi kratkoročne bodisi dolgoročne posledice tako na naše psihično kot fizično zdravje.
Knjiga je izšla ravno v pravem trenutku, saj je koronakriza v marsikom od nas sprožil brezimne strahove in nove stresne situacije, s katerimi se marsikdo od nas ne zna soočati. Knjiga, ki bi jo morali v teh težkih časih imeti v bližini ali vsaj na knjižni polici.
Aleksandra Repe, slovenistka in lektorica

Večina od nas je v življenju že čutila neko obliko stresa. Stres je danes eden najpogostejših zdravstvenih izzivov, vendar ga še vedno ne jemljemo tako resno kot skrb za telesno zdravje. Iskanje pravih orodij za obvladovanje stresa lahko pozitivno vpliva na duševno zdravje, vključno z anksioznostjo in depresijo, ter zmanjša tveganje za težave s telesnim zdravjem, kot so bolezni srca, težave z imunskim sistemom, nespečnost in prebavne težave.
Priporočam, da knjigo preberete, pomagala vam bo pri iskanju odgovorov o tem, kaj stres je, kako do stresa pride in kako ga obvladovati, ne le v teoriji, temveč tudi s pomočjo praktičnih navodil in tehnik, ki vam bodo v pomoč pri novodobnem življenju in soočanju z njim.
Prvi korak k spremembam smo mi sami. Kot je zapisal že Albert Einstein: ''Problemov ne moremo rešiti z enakim načinom razmišljanja, kot smo ga uporabljali, ko smo jih ustvarili.'' Knjiga Obvladovanje stresa je prvi korak do prepoznavanja stresa  in soočanja z njimi, kako uspešni bomo, je odvisno od nas samih.
Nataša Mohorč Kejžar, direktorica raziskav in specializantka psihoterapije transakcijske analize

 

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2024 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka