Mediacija, M. Iršič, 2010 - Zaloge gredo proti koncu
CENA 39,90 €

Za vse, ki želijo spore oz. konflikte reševati na drugačen, bolj konstruktiven, sporazumen način, je knjiga Mediacija nepogrešljivo gradivo.
 
Avtor je s knjigo želel posebej predstaviti zelo uspešen model oz. pristop, ki ga uporabljajo nekatere mediacijske organizacije v Sloveniji in je še posebej uporaben za mediacijo, ki poteka v samostojnih organizacijah ali pri samostojnih mediatorjih in v primerih, ko dva ali več posameznikov želita pomoč pri sporazumnem razreševanju določene problematike in želita imeti dovolj svobode za komunikacijo o spornem področju drug z drugim.
Knjiga je v prvi vrsti namenjena mediatorjem in udeležencem usposabljanj za mediatorje kot pomoč pri bolj kakovostnem izvajanju mediacije oz. dodatno gradivo. Prav tako pa je knjiga namenjena vsem, ki jih to področje zanima in bi o mediaciji radi izvedeli več. Ugotovili boste, kaj vam mediacija ponuja oz. kakšne možnosti mediacija odpira. Če želite razreševati spore oz. konflikte na drugačen, bolj konstruktiven, sporazumen način, knjiga "Mediacija" ne sme manjkati na vaši knjižni polici.
 
(350 strani - mehko vezana ali kot e-knjiga) 
 
 
Iz uvoda:
 
"V tej knjigi ne želimo narediti celotnega pregleda področja mediacije, ampak predstaviti zelo uspešen model oz. pristop, ki ga uporabljajo nekatere mediacijske organizacije v Sloveniji in je še posebej uporaben za mediacijo, ki poteka v samostojnih organizacijah ali pri samostojnih mediatorjih in v primerih, ko dva ali več posameznikov želi pomoč pri sporazumnem razreševanju določene problematike in želi pri tem imeti dovolj svobode za komunikacijo o spornem področju drug z drugim. Pri opisanem modelu so udeleženci tisti, ki odločajo o tem, kaj je za njih pomembno in kaj želijo razrešiti, mediatorjeva vloga pa je, da jim pri tem pomaga oz. jih v njihovem prizadevanju podpira.."

Misel iz zaključka:
 
"Mediacija je stara toliko kot človeštvo in kljub temu vedno nova. Mediacija je namreč pot do sporazumnega reševanja konfliktov in do boljših medosebnih odnosov. In to je pot, ki jo lahko vedno znova odkrivamo in nikdar ne odkrijemo do konca. Je vedno nova in skrivnostna, čeprav obstaja že tisoče let. Morda bo tudi ta knjiga pomagala odkriti kakšen košček te poti in pomagala komu, da jo zagleda in prepozna. "

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2024 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka