domov program sponzorji informacije registracija partnerji kontakt zavod rakmo

 
 

 

 

 

 

 

Predavatelji


Joseph P. Folger je profesor zrelostnega in organizacijskega razvoja na Univerzi Temple, v Filadelfiji, Pensilvaniji. Je soustanovitelj in član Inštituta za preučevanje transformacije konflikta. Njegovo delo na Inštitutu je vključevalo pomoč pri oblikovanju in izvedbi poštnih storitev REDRESS mediacijskega programa Združenih držav Amerike kot tudi ocenjevanje in »benchmarking research« številnih organizacij in mediacijskih služb. V veliki meri je deloval kot tretja stranka, posrednik, v organizacijskih sporih, sporih v skupnosti, na sodišču in v manjših skupinah. Prav tako je soustanovitelj Skupine za poučevanje virov konflikta Univerze Temple – program vrstniške mediacije za študente Univerze Temple. Folger je bil svetovalec članov odbora Državne konference o vzpostavljanju miru in razreševanju konfliktov in tudi predsedoval konferenci v letu 1993. Na konferencah, ki so jih organizirali Akademija družinskih mediatorjev, Mediacija Velika Britanija, Inštitut mediatorjev Irske, Državna konferenca o mediaciji Avstralije, Splošni forum kultur (Barcelona, Španija), Svetovni kongres Mediacije (Mehika in Santiago Čile) in Mednarodni kongres o mediaciji (Sevilla, Španija). Je tudi prejemnik nagrade Gradnik miru leta, ki mu jo je podelilo Združenje za razreševanje konfliktov države New York leta 2006. Profesor Folger je izdal širok opus publikacij na področjih komunikacije in konflikta, mediacije in na področju postopkov, kjer posreduje tretja oseba. Njegove nagrajene knjige so med drugim Obravnavanje konflikta: Strategije za odnose, skupine in organizacije - Working Through Conflict: Strategies for Relationships, Groups and Organizations (6. izdaja, z M.S. Poole in R.K. Stutman), Obljuba mediacije - The Promise of Mediation (z R.B. Bush, 1. in 2. izdaja). Obljuba mediacije je bila prevedena v šest različnih jezikov. V sodelovanju z R. A. Bushem je izdal knjigo Oblikovanje mediacije: Pristopi k usposabljanju in praksi znotraj transformativnega okvirja - Designing Mediation: Approaches to Training and Practice within the Transformative Framework (z R.B. Bush), nedavno pa je v sodelovanju izdal tudi knjigo Transformativna mediacija: Glavni naslov - Sredstva za izvajalce posredovanj v konfliktu in programi - Transformative Mediation: Sourcebook -- Resources for Conflict Intervention Practitioners and Programs.


  Dr. Branka Sladović Franz, je izredna profesorica na katedri za teorijo in metodologijo socialnega dela na Pravni fakulteti Univerze v Zagrebu. Je članica Croatian Association of Social Workers (Hrvaškega združenja socialnih delavcev), Society for Psychological Assistance (Društva za psihološko pomoč), in članica uredniškega odbora “Social Work Yearly”. Je tudi član v “Council for Children” (Svet za otroke), ki je hrvaški vladni svetovalni odbor. Branka je dobro znana avtorica na svojem delovnem področju, izdala je dve knjigi in več člankov ter znanstvenih publikaciji. V letu 2010 je Branka ustvarila dvoletno podiplomsko študijo iz družinske mediacije na Oddelku za socialno delo.

Jens Gellin je svetovalec na delovnem mestu in dela kot višji trener pri Projektu šolske medijacije na Finskem. Že 10 let je eden od razvijalcev metode in načrtovalcev usposabljanj. Kot mediator prostovoljec dela pri mediaciji med žrtvijo in storilcem (Victim Offender Mediation), kot profesionalni mediator pa na področju sosedskih in delovnih sporov. Je vodja društva za obnovitveno prakso (Society of Restorative Practices) na Finskem. Trenutno zaključuje svoj študij psihoterapije na Short Therapy Institute of Helsinki.


Maija Gellin je direktorica pri Projektu šolske medijacije na Finskem. 10 let je bila glavna razvijalka metode in načrtovalka usposabljanj. Njena zadnja raziskava (magistersko delo na univerzi v Lapland) je bila nedavno objavljena in se bo nadaljevala v doktorsko dizertacijo. Dela tudi kot prostovoljna mediatorka pri mediaciji med žrtvijo in storilcem (Victim Offender Mediation) v mestu Espoo. Maija Gellin je članica upravnega odbora finskega Foruma za mediacijo (Finnish Forum for Mediation) in aktivno prispeva k mednarodnemu sodelovanju na področju šolske mediacije.


  Julie Mc Auliffe je od leta 1999 akreditiran praktik mediator v Mediators Institute of Ireland (Irski inštitut mediatorjev) in se vse od takrat v celoti posveča delu na tem področju. Leta 2005 je prodobila magisterij v Mediaciji in Reševanju konfliktov s strani UCD. Julie je predavala o mediaciji na University College Dublin in na National University of Ireland Maynooth, na Institute of Public Administration (Inštitut za javno upravo) in na irskih sodiščih vse od leta 2000. Juile je delala v izvršilnem odboru in kot registratorka na Mediator’s Institute of Ireland (Irski inštitut mediatorjev).

Aleksandra Weber je zdravnica, sprecializirana za kardiologijo. Izkušena je v mednarodnem poslovanju kot menedžerka (SANOFI), je svetovalka (Brain & Co.) ter finančni analitik (Allianz Asset Management), strokovnjakinja za stike z javnostmi (de facto communications) in podjetnica, ki je pokrivala celotno verigo sektorja zdravstvenega varstva. Je tudi poslovna mediatorka in članica upravnega odbora EUCON Institute - European Institute for Conflict Management and Business Mediation, kjer je odgovorna za ADR- alternativno reševanje sporov, mediacijo in skupino pogajalcev na področju zdravstva v Munchnu v Nemčiji.


Michael Lichtenstein je mediator, klinični neuropsiholog in vodja skupine. Specializiral se je v naprednem usposabljanju za medaitorje in superviziji. Od leta 1988 se je intenzivno usposabljal na mnogih področjih mediacije in je bil mediator v stotinah sporov, tako v tistih, ki so bili napoteni s sodišča, kot tudi v zasebnih. Od leta 2002 je Michael vodja Oddelka za usposabljanja in poklicni razvoj pri National Center of ADR- veja izraelskega Ministrstva za pravosodje. Bil je strokovni direktor projekta »mediation practicum«- to je skupni projekt Ministrstva za pravosodje, izraelskega sodnega sistema ter vodilnih instituciji za usposabljanja za mediatorje. Trenutno živi na otoku Paros v Grčiji, kjer je ustanovil Tao's mediacijski program v Tao's centru - pribežališče in center za mediacijo.


Ksenja Lorber je mediatorka in trener mediatorjev na Centru za mediacijo in obvladovanje konfliktov Zavoda RAKMO. Ksenija uporablja mediacijo in veščine obvladovanja konfliktov pri svojem delu z mladoletniki. Poleg tega je tudi trenerka v programu 'Dvigovanje zavedanja o pomembnosti obvladovanja konfliktov', ki ga je razvil Zavod RAKMO in je uveden v več šol po Sloveniji.


Delma Sweeney, M. Soc. Sci., DASS, CQSW, MIAHIP, MICP, MII, mediatorka, je direkotrica Mediation and Conflict Intervention na na Irski Narodni Univerzi v Maynoothu. Je tudi direkotrica CRMC - Conflict Resolution & Mediation Consultants, svetovalnica za usposabljanja in prakso. Je ustanovna članica Irish Family Mediation Service v letu 1986 in od takrat dela kot družinska mediatorka, mediatorka v podjetjih ter svetovalka v konfliktih: srečala se je že z več tišoč primeri. Je tudi ustanovna članica Mediacijskega inštituta in ustanovna članica Svetovnega Foruma za Mediacijo in Iniciatve za Evropsko Mediacijsko Mrežo. Trenutno raziskuje mediatorjevo uporabo intucijije v praksi v okviru svoje doktorske dizertacije.


Jernej Kurinčič se je rodil leta 1978 v Ljubljani. Po maturi je vstopil k frančiškanom, študij teologije na Ljubljanski Teološki fakulteti pa je zaključil z diplomo "Spor kot ustvarjalna sila svete zgodovine". V okviru frančiškanskega odbora za mir, pravičnost in ohranjevanje stvarstva obišče več seminarjev v Frankfurtu in Rimu, kjer je vprašanje spora pomembno zastopano. Na temo spora in mediacije objavi več poljudnih člankov.


Dr. Erin Dyer je diplomirala na Trinity College v Dublinu. Raziskovala je pomembnost transforamtivne mediacije na v zahodnem delu Palestine. Delovala je kot članica Lucius Battle Peace pri Middle East Fellowship in usklajevala program usposabljanj pri Holy Land Trust v Betlehemu v Palestini.


Saša Einsiedler je pričela z delom radijske napovedovalke že leta 1985, poznamo pa jo predvsem kot voditeljico različnih oddaj na slovenski nacinalni televiziji kot tudi na komercialnih televizijah. Z mediacijo, seminarji in svetovanji pa poskuša pomagati vsakomur, ki se zaveda pomembnosti nastopa in si želi izboljšati medosebne odnose v službi in doma. Sama mediira praktično vsak dan - Saša je namreč mati petih otrok.


Louise Phipps Senft, Esq., je ustanoviteljica in vodilna trenerka pri podjetju Baltimore Mediation. Je ena izmed najpomembnejših 100 žensk v zvezni državi Maryland (The Daily Record) in tudi najboljša mediatorka v Baltimoru (Baltimore Magazine). Louise ima več kot 20 let izkušenj v praksi. Je ena od ustanovitnih članic Mediators Beyond Borders in dobro znana avtorica na svojem področju.


Nan Waller Burnett, MA, je transformativna mediatorka, z več kot 1900 primeri prakse. Je ustanovitvena partnerica pri Dispute Resolution Professionals, Inc. v Denverju in članica upravnega odbora pri Mediators Beyond Borders. Je avtorica Calm in the Face of the Storm: Spiritual Daily Practice for the Peacemaker in dobitnica zlate medalje za Spirituality/Inspiration (Poduhovljenost/Navdihovanje).


Izred. prof. dr. Martin Risak, štipendist Marie Curie, se ukvarja z dvoletno raziskavo o mediaciji v sporih glede zaposlitvenih pravic, ki je financirana s strani EU. Na to temo je na Novi Zelandiji vodil tudi pravno-sociološko raziskavo ter se nato ustalil na Dunajski Univerzi v Avstriji.


Elsa Dalambira je diplomirala je na Pravni fakulteti v Thessalonikih (Greek Open University) na temo evropske civilizacije in magistrirala iz mednarodnih odnosov (Aristoteles University of Thessaloniki) ter iz ekonomske analize prava (Universitaet Hamburg). Je tudi pooblaščena mediatorka CEDR.


Irena Borštnar je mediatorka in trenerka mediatorjev pri Centru za mediacijo in obvladovanje konfliktov Zavoda RAKMO. Irena uporablja mediacijo in veščine obvladovanja konfliktov pri svojem delu z mladoletniki. Poleg tega je tudi trenerka v programu Dvigovanje zavedanja o pomembnosti obvladovanja konfliktov, ki ga je razvil Zavod RAKMO in je uveden v več šol po Sloveniji.


Marko Iršič je mediator, trener mediatorjev in ustanovitelj Centra za mediacijo in obvladovanje konfliktov Zavoda RAKMO v Ljubljani. Je avtor knjig Umetnost obvladovanja konfliktov (2004, Slovenija) ter Mediacija (2010, Slovenija). Je magister pedagoških znanosti in trenutno dela kot trener na področju komunikacije, obvladovanja konfliktov in mediacije.


Carlo Mosca je italjanski odvetnik, arbiter, trgovinski mediator in ADR trener. Njegovo glavno področje dela so mednarodne pogodbe in investicije ter na to nanašajoči se spori. Leta 1983 se je kvalificiral kot ‘avvocato’ (nižji odvetnik) in leta 1985 odprl svojo mednarodno pisarno. Od leta 1994 dela na ADR projetkih in promovira mediacijo v Italiji. Njegov pristop k mediaciji je v osnovi facilitativen, s stalnim ciljem omogočiti strankam v sporu varno okolje v pogajanjih in jim nuditi uporabna orodja za dosego smiselene finančne spremembe njihovih interesov in potreb ter jim dati priložnost za opolnomočenje in priznavanje.


Aleksandra Pušnik je študentka magistrskega študija Univerze Sigmund Freud na Dunaju, specializantka sistemske terapije, specializantka psihotravmatologije ter EMDR terapevtka I. stopnje.


Mišo Pušnik je mediator, kandidat za trenerja mediatorjev pri zavodu RAKMO, ter direktor Centra za transformativno mediacijo in psihoterapijo.


Alberto Amati je bil član odbora direktorjev Evropskega socialnega sklada Evropskega Sveta v Parizu. Poleg tega je tudi ambasador Republike San Marino v Sloveniji, predsednik Trgovinske zbornice Italija-Hrvaška in bivši podpredsednik UIA (Mednarodna zveza odvetnikov), posebni svetovalec na Univerzi Columbia v New Yorku, na podiplomskih študijih je predaval ekonomijo in obdavčitev subjektov.


Roman Kozmus je leta 1995 zagovarjal diplomsko nalogo z naslovom "Newmanova pot v katoliško Cerkev", leta 2000 magistrsko delo z naslovom “Eshatološke teme v spisih Alojza Rebule” ter leta 2003 doktoriral na temo “Rebulova hoja za smislom: Teološke kreposti vere, upanja in ljubezni v delih Alojza Rebule”. Veliko je sodeloval na področju priprave raznih znanstvenih in strokovnih besedil. Je avtor več strokovnih člankov objavljenih v različni strokovni in poljudni literaturi. Od leta 2000 honorarno predava dogmatiko na Katehetsko pastoralni šoli v Ljubljani, v Mariboru pa filozofijo.


na vrh strani