PUBLIKACIJE ZAVODA RAKMO..................................................
V pričakovanju izida knjige MEDIACIJA (2., dopolnjena izdaja, izide 6. septembra 2020)Vabljeni k prednaročilu >> Naročilnica
Izšla je 2., dopolnjena izdaja knjige MEDIACIJA, avtorja Marka Iršiča. Knjiga povzema strokovne temelje in merila za izvajanje mediacije ter podaja širok pogled na mediacijo v Sloveniji in po svetu in je na tem področju edinstvena literatura pri nas.MEDIACIJA
, 2., Dopolnjena izdaja, M. Iršič, 2020

 

Knjiga je namenjena vsem, ki jih mediacija zanima in bi radi o mediaciji izvedeli več ter ugotovili kaj jim mediacija ponuja oz. kakšne možnosti odpira. Namenjena je vsem, ki bi želeli izvedeti, kako na drugačen, bolj konstruktiven in sporazumen način reševati spore in konflikte s katerimi se soočajo. V prvi vrsti pa je knjiga namenjena mediatorjem in udeležencem usposabljanj za mediatorje kot pomoč pri bolj kakovostnem izvajanju mediacije oz. dodatno gradivo.

 

Knjiga predstavlja uspešen pristop k reševanju konfliktov, ki je še posebej uporaben za mediacijo, ki poteka v samostojnih organizacijah ali pri samostojnih mediatorjih in v primerih, ko dva ali več posameznikov želita pomoč pri sporazumnem razreševanju določene problematike in želita imeti dovolj svobode za komunikacijo o spornem področju drug z drugim.

 

>> Več o knjigi in avtorju


CENA:

Cena v prednaročilu: 29,90 € + brez poštnine (velja do 5.9.2020)

Cena po izidu: 39,90 € + poštnina (3,05 €)

 

 

Obvladovanje jeze, M. Iršič, 2020


Knjiga Obvladovanje jeze je edinstven priročnik na področju razumevanja jeze pri nas, saj nam odkriva učinkovite načine za obvladovanje jeze, umirjanje in konstruktivno izražanje jeze. Poleg praktičnih napotkov in vaj za pomirjanje, knjiga poseže tudi v psihologijo razumevanja jeze, odkriva dejavnike jeze, jasne in prikrite izvore in ozadja jeze, ... Knjiga nam odkrije kompleksnost jeze, čustva, ki je vse preslabo razumljeno in obvladovano ter nam lahko prinaša tudi veliko koristi, če jo le znamo konstruktivno izraziti.

 

V prvi vrsti je knjiga namenjena razumevanju jeze pri sebi, vendar pa so spoznanja in napotki v knjigi uporabni tudi pri vplivanju na odpravljanju jeze pri drugih. Knjiga je na tem področju edinstven priročnik pri nas, ki ga priporočamo v branje prav vsem.

 

>> Več o knjigi in avtorju


CENA: 24,90 €

 

 Conflict Competence, M. Iršič, 2018

 

Odličen vodnik za produktivno soočanje s spori. Knjiga predstavlja koncept sposobnost za konflikt (conflict competence) kot predispozicijo za konstruktivno reševanje sporov, predstavi vprašalnik s katerim jo lahko merimo ter podaja smernice in predloge za razvoj sposobnosti za pozitivno soočanje s konflikti v življenju.
Knjiga ponuja orodja za pomoč pri razumevanju, ocenjevanju in izboljšanju sposobnosti reševanja konfliktov, ki omogoča, da konflikt postane priložnost za napredek, osebno rast in izboljšanje odnosov.

 

Mnenje o knjigi:

"Odličen učbenik, ki podrobno razčleni dogajanja med konflikti. Zakaj večina ostane nerazrešenih in posledično razdiralno vplivajo na vse vrste odnosov med posamezniki ali skupinami. V drugem delu lahko v knjigi najdete priporočila, kako lahko vsak posameznik izboljša veščine reševanja konfliktov in posledično izboljšate odnose s svojimi bližnjimi, sodelavci, sosedi ali naključnimi posamezniki, ki jih srečate na poti skozi dan." Barbara Kruhar-Lorger


CENA: 19,90 €


 


Komunikacijska blaginja, Novi standardi za kakovostno komunikacijo v organizacijah, M. Iršič, 2019

"To je izjemna knjiga, polna praktičnih napotkov in strategij za zmanjševanje konfliktov ter izboljšanje komunikacije na vseh področjih poslovnega življenja." Brian Tracy – avtor knjige How the Best Leaders Lead


Knjiga nam predstavi način za razumevanje, preverjanje, obvladovanje in popravljanje produktivne ter konstruktivne komunikacije. Ta knjiga je izjemna, saj opazuje konflikt in komunikacijo skozi transformativni okvir. Tako delodajalci kot zaposleni bodo lahko veliko pridobili z branjem te knjige.

 

CENA: 24,90 €
Communication Wellness, M. Iršič, 2017

This book proposes a new approach to perceiving, assesing, managing and

repairing the quality of communication and offers some practical tools.


You will learn about:
 • The transformative view of conflict and communication,
 • Destructive and constructive conflict interaction,
 • Mediation,
 • Stages of conflict,
 • Conflict resiliency,
 • Why people sometimes try to avoid conflict,
 • Consequences of late conflict intervention,
 • Communication wellness,
 • Various options for intervention and criteria for their use or implementation,
 • New communication standards for organizations and society.

CENA: 24,90€


 


Obljuba mediacije: Odzivanje na konflikt z opolnomočenjem in priznavanjem; Robert A. Baruch Bush, Joseph P. Folger

Knjiga primerja dva različna pristopa k mediaciji. Prvi je pristop reševanja problema, ki poudarja iskanje rešitev problemov in kreiranje obojestransko sprejemljivega sporazuma.Ta vrsta mediacije, ki je postala prevladujoča, je precej usmerjevalno in poravnalno naravnana. Drugi pristop je transformativni pristop, ki poudarja opolnomočenje in priznavanje kot primarni cilj in ne poravnavanje. Opolnomočenje pomeni spodbujanje udeležencev, da opredelijo probleme in sami iščejo rešitve. Priznavanje pomeni spoznavanje potreb in interesov druge strani in boljše razumevanje perspektive druge strani. Kot je opisano, transformativna mediacija pomaga udeležencem spoznati in izkoristiti možnosti za moralno rast ob prisotnosti konflikta. Ta pristop je bil manj poudarjen v zadnjih letih na področju razvoja mediacije, čeprav avtorja zagovarjata stališče, da bi moral biti transformativni pristop prevladujoč pristop v mediaciji v prihodnosti.


CENA: 39,90 €
Obljuba mediacije: Transformativni pristop k obvladovanju konfliktov; Robert A. Baruch Bush, Joseph P. Folger

Avtorja na podlagi desetletnega dela na področju razvoja teorije, treninga, prakse, raziskav in ugotovitev predstavljata podrobno pregledano in posodobljeno oceno transformativnega modela mediacije in njegove uporabe v praksi vključno z:
 • odličnim opisom, o spremembi pogleda stroke v smeri vedno večjega odobravanja transformativnega modela
 • novo in bolj jasno predstavitvijo teorije in prakse transformativne mediacije, z veliko konkretnimi primeri
 • novo študijo primerov, ki zagotavlja jasno sliko modela v praksi, s komentarjem polnim novih informacij kako se model učinkovito uporablja
 • razjasnitvijo pogostih napačnih predstav modela
 • vizijo v prihodnosti, ki prikazuje kako lahko model koeksistira z drugimi pristopi in kje se pojavlja "trg" transformativne mediacije
Knjiga je temeljni vir transformativne prakse, tako za bralce prve izdaje kot tudi za nove bralce, vključno z mediatorji, pomočniki, pravniki, administratorji, politiki, vgojitelji, raziskovalci...Knjiga vas ne bo pustila ravnodušnega, če ste zainteresirani za prosvetlitev naše družbene ustanove in graditev odnosne vizije družbe.

CENA: 39,90€

Mediacija, M. Iršič, 2010
Zaloge gredo proti koncu

Knjiga je v prvi vrsti namenjena mediatorjem in udeležencem usposabljanj za mediatorje kot pomoč pri bolj kakovostnem izvajanju mediacije oz. dodatno gradivo. Prav tako pa je knjiga namenjena vsem, ki jih to področje zanima in bi o mediaciji radi izvedeli več. Ugotovili boste, kaj vam mediacija ponuja oz. kakšne možnosti mediacija odpira. Če želite razreševati spore oz. konflikte na drugačen, bolj konstruktiven, sporazumen način, knjiga "Mediacija" ne sme manjkati na vaši knjižni polici.

>> Več o knjigi

CENA 39,90 €Umetnost obvladovanja konfliktov, Marko Iršič
Zaloge gredo proti koncu


"Ena od temeljnih težav pri obvladovanju konfliktov in neusklajenosti je v tem, da se usklajenost predpostavlja, čeprav je resnici na ljubo vse prej kot samoumevna. Kadar se neusklajenost pokaže, pa se namesto k iskanju rešitev pogosto zatekamo k obtoževanju, nasilju ali prekinitvi komunikacije.Ker neupravičeno predpostavljamo usklajenost, ostanemo nepripravljeni in brez moči, kadar se neusklajenost ali konflikt pokaže. Namesto, da bi tako priložnost uporabili za rast in razvoj oziroma za izboljševanje sedanjega stanja, je ista priložnost vseprevečkrat povod za sovražnost, nasilje in prekinjanje odnosov, kar je ravno nasprotno od tega, kar bi lahko bilo."


CENA: 29,17 €
Paket knjig
Umetnost obvladovanja konfliktov + Mediacija
- RAZPRODANO

Knjigi Umetnost obvladovanja konfliktov in Mediacija sta vam na voljo tudi v cenovno ugodnem kompletu.

CENA: 60,00 €

Vrstniška mediacija; Fred Schrumpf, Donna K. Crawford, Richard J. Bodine

Priročnik o vrstniški mediaciji služi hkrati kot delovni zvezek in priročen referenčni vodnik. Namenjen je učencem, dijakom in študentom, ki se usposabljajo ali so se že usposobili za vrstniške mediatorje. Vsebina priročnika zajema cilje in naloge vrstniškega mediatorja, stopnje v postopku mediacije ter ponuja veliko praktičnih primerov, iger vlog, obrazcev za mediacijo in delovnih listov.

CENA: 19,90 €

Vrstniki razrešujejo konflikte, Richard Cohen

Ta knjiga predstavlja pomoč za spreminjanje sporov med učenci v priložnost za rast in učenje ter opisuje učinkovite metode učenja konstruktivnega razreševanja konfliktov.
Priročnik za vzpostavljanje sistema šolske in vrstniške mediacije, avtorja Richarda Cohena, svetovno priznanega strokovnjaka s področja šolske in vrstniške mediacije opisuje pomen, vpliv in modele mediacije na šoli ter daje konkretne in uporabne napotke za vzpostavljanje sistema mediacije na šoli. Priporočeno branje za vsakega ravnatelja in učitelje ter druge zaposlene na šoli in vse, ki se ukvarjajo z mladimi.

- Celosten uvod v razreševanje konfliktov in vrstniško mediacijo
- tehnični vodnik s koraki za postopno uvajanje vrstniške mediacije
- uporaben priročnik za vse tiste, ki že vodijo programe vrstniške mediacije


CENA:  39,90€


Mediacija za menedžerje,  John Crawley in Katherine Graham

Knjiga Mediacija za menedžerje je namenjena osveščanju in informiranju glede možnosti uporabe mediacije in mediacijskih veščin v podjetjih, kot tudi za priročnik mediatorjem in dodatno učno gradivo udeležencem usposabljanj za mediatorje v podjetjih. Opisuje model mediacije v podjetjih in uporabe mediacijskih veščin, ki je primeren in koristen za vsako podjetje.

CENA: 29,90 €


Razreševanje osebnih in organizacijskih konfliktov, Kenneth Cloke, Joan Goldsmith

Naučite se, kako se razrešujejo osebni in organizacijski konflikti s poslušanjem zgodb ljudi, ko so v konfliktu, spoznajte zakaj ljudje pripovedujejo zgodbe na določene načine in gradijo tretjo zgodbo, ki jih pripelje skupaj. Knjigo sta napisala Kenneth Cloke in Joan Goldsmith, slavna mediatorja, ki sta uspešno uporabljala pripovedovalno metodo v postopkih mediacije, da sta ljudi premaknila od svojeglavosti, sovražnosti, strahu k odkritosti, sodelovanju in odpuščanju. Osredotoča se na transformativno moč zgodb in vsebuje vrsto preučevanih primerov na podlagi avtorjevih izkušenj s tisočimi klienti.

Odlomek iz knjige >> Zgodba o mediaciji: Sprejeti svojo drugačnost

CENA: 39,90 €

 

Delo in komunikacija z zahtevnimi strankami (8 ur), sreda, 10.6.2020

 

Več...


Komunikacija s starši (8 ur), četrtek, 11.6.2020

 

Več...


Tehnike pogajanj (8 ur), petek, 12.6.2020

 

Več...


Reševanje konfliktov v šoli (8 ur), ponedeljek, 15.6.2020

 

Več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2020 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka