Novo!
OBVLADOVANJE JEZE, Marko Iršič, 2020
Izide 20.6.2020. >> Prednaročila
Edinstven priročnik na področju razumevanja jeze pri nas, ki bi ga moral prebrati prav vsak!

Zbogom jeza!

Junija izide dolgo pričakovana knjiga OBVLADOVANJE JEZE, avtorja Marka Iršiča. Kot napovedano v naslovu, knjiga opisuje metode in tehnike za obvladovanje jeze, umirjanje in konstruktivno izražanje jeze. Poleg praktičnih napotkov in vaj za pomirjanje, knjiga poseže tudi v psihologijo razumevanja jeze, odkriva dejavnike jeze, jasne in prikrite izvore in ozadja jeze, ... Knjiga nam odkrije kompleksnost jeze, čustva, ki je vse preslabo razumljeno in obvladovano ter nam lahko prinaša tudi veliko koristi, če ga le znamo konstruktivno izraziti.

 

Jeza je zelo koristno čustvo, ki pa je vse preslabo razumljeno in obvladovano. Jezo pogosto povezujemo z destruktivnostjo, a destruktivna je predvsem neobvladana jeza. Večina ljudi za večino situacij, ko so jezni, niti niso
jezni hote, in če bi znali, bi raje ostali mirni. A vprašanje ostaja: Kako obvladati jezo in kaj to sploh
pomeni? »Obvadovanje jeze« ne pomeni niti udejanjanja ali nenadzorovanoega izražanja niti potlačevanja ali prikrivanja jeze, ampak ustrezno obravnavanje oziroma izbira odziva, s katerim smo zadovoljni, vključno s tehnikami, ki vplivajo na to, da se v isti situaciji dejansko ne jezimo več, ampak ostanemo mirni.
(iz knjige Obvladovanje jeze)

Naslovnica je še v oblikovanju, zato je slika zgolj simbolična.


CENA:


Cena v prednaročilu:


19,90 € + brez poštnine

(velja do 19.6.2020)

 

Cena po izidu:

24,90 € + poštnina (3,05 €)

 

Knjiga Obvladovanje jeze se osredotoča na opis metod in tehnik za konstruktivno izražanje in obvladovanje jeze. Knjiga ponuja orodja in postopke za vplivanje na naše odzive. V prvi vrsti je knjiga namenjena razumevanju jeze pri sebi, vendar pa so spoznanja in napotki v knjigi uporabni tudi pri vplivanju na odpravljanju jeze pri drugih. Knjiga je na tem področju edinstven priročnik pri nas, ki ga priporočamo v branje prav vsem.

 


Vsebina:


- Kaj nas jezi in kako se takrat vedemo

- Izvori jeze

- Dejavniki, ki prispevajo h krepitvi ali zmanjševanju jeze

- Smernice za obvladovanje jeze

- Sklopi tehnik obvladovanja in izražanja jeze

- Trivialne tehnike obvladovanja jeze in sproščanje

- Vedenjske in komunikacijske strategije

- Tehnike konstruktivnega izražanja jeze

- Kadar nam jeze ne uspe obvladati

- Zbogom jeza!
O AVTORJU

Marko Iršič je eden vodilnih slovenskih strokovnjakov na področju komunikacije in obvladovanja konfliktov, predavatelj, mediator in trener mediatorjev. V Leuvenu v Belgiji je končal študij iz pedagoških znanosti (Master of Educational Studies), v okviru katerega se je osredotočal na problematiko medosebnih odnosov in obvladovanja konfliktov. Napisal je vrsto poljudnih člankov ter knjige Umetnost obvladovanja konfliktov (2004), Mediacija (2010), Communication Wellness (2017), Conflict Competence (2017) in Komunikacijska blaginja (2019).

Leta 2003 je ustanovil Zavod Rakmo, v okviru katerega vodi seminarje in delavnice s področja medosebnih odnosov, komunikacije, mediacije, obvladovanja konfliktov, obvladovanja težavnih strank in obvladovanja stresa doma in v tujini.

 

Delo in komunikacija z zahtevnimi strankami (8 ur), sreda, 10.6.2020

 

Več...


Komunikacija s starši (8 ur), četrtek, 11.6.2020

 

Več...


Tehnike pogajanj (8 ur), petek, 12.6.2020

 

Več...


Reševanje konfliktov v šoli (8 ur), ponedeljek, 15.6.2020

 

Več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2020 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka