E-ČASOPIS ZAVODA RAKMO
»Če si suženj, ne moreš biti prijatelj. Če si tiran, ne moreš imeti prijateljev.«

Nietzcshe

Izšel slovenski prevod knjige
"Obljuba mediacije: Transformativni pristop k obvladovanju konfliktov"


Ob prvem Mednarodnem kongresu o transformativni mediaciji je Zavod RAKMO izdal slovenski prevod knjige "Obljuba mediacije: Transformativni pristop k obvladovanju konfliktov".

Knjiga predstavlja temelje transformativne prakse, tako za bralce prve izdaje, kot tudi za nove bralce. Cena knjige je 39,90 EUR, naročite pa jo lahko na naši spletni strani, preko spletne naročilnice.

Avtorja knjige, Robert A. Baruch Bush in Joseph P. Folger, na podlagi desetletnega dela na področju razvoja teorije, treninga, prakse, raziskav in ugotovitev predstavljata podrobno, pregledno in posodobljeno oceno transformativnega modela mediacije in njegove uporabe v praksi vključno z:
- odličnim opisom o spremembi pogleda stroke v smeri vedno večjega odobravanja transformativnega modela,
- novo in bolj jasno predstavitvijo teorije in prakse transformativne mediacije, z veliko konkretnimi primeri,
- novo študijo primerov, ki zagotavlja jasno sliko modela v praksi, s komentarjem polnim novih informacij kako se model učinkovito uporablja,
- razjasnitvijo pogostih napačnih predstav modela,
- vizijo v prihodnosti, ki prikazuje kako lahko model koeksistira z drugimi pristopi in kje se pojavlja "trg" transformativne mediacije.

Delavnica s Sašo Einsiedler: Prvi vtis - dober začetek, vse dobro


Želite na ljudi narediti dober vtis? Želite postaviti dobre temelje poslovnemu, osebnemu, prijateljskemu odnosu?

Zavod RAKMO v sodelovanju s SAŠO EINSIEDLER vabi na delavnico z naslovom PRVI VTIS - DOBER ZAČETEK, VSE DOBRO, kjer se bomo pogovarjali o tem, zakaj je prvi vtis tako pomemben, kaj ga sestavlja, kaj je ključnega pomena za dober prvi vtis, o govorici telesa in kaj z njo sporočamo, kako jo beremo in kako jo uporabimo pri komunikaciji ter kaj moramo vedeti, kadar nastopamo pred občinstvom.

Delavnice se lahko udeležite v sredo, 25. januarja 2012, od 16:00 do 19:00 ure. Več informacij je na voljo na naši spletni strani, kjer lahko izpolnete tudi spletno prijavo. Vsi udeleženci prejmete tudi darilo: 15% popust pri individualni oceni prvega vtisa.

Informativne prijave za osnovna usposabljanja za mediatorje v letu 2012

Obveščamo vas, da smo že pričeli z zbiranjem informativnih prijav za osnovna usposabljanja za mediatorje v letu 2012, in sicer za Portorož, Radovljico in Slovenj Gradec. V kolikor bi se radi udeležili osnovnega usposabljanja za mediatorje v katerem izmed naštetih krajev, nam prosimo to preko informativne prijavnice sporočite, saj bomo usposabljanje v določenem kraju organizirali le če bo zadostno število zainteresiranih.

Prvi Mednarodni kongres o transformativni mediaciji uspešen


11. in 12. novembra 2011 se je v Ljubljani, v organizaciji Zavoda RAKMO, odvil prvi Mednarodni kongres o transformativni mediaciji. Glavni govornik kongresa, dr. Joseph P. Folger (na fotografiji v sredini, skupaj z mediatorji Zavoda RAKMO), je udeležencem v sklopu plenarnega dela kongresa podrobneje predstavil model transformativnega pristopa mediacije. Kongres se je nato nadaljeval v obliki delavnic, na katerih so predavatelji iz različnih držav z udeleženci izmenjevali svoje izkušnje.

Dan pred kongresom, 10. novembra 2011 je dr. Folger vodil tudi ekskluzivni seminar na temo transformativne mediacije, z naslovom "Transformativna mediacija: temeljna načela in praksa".

Z zadovoljstvom vam tudi sporočamo, da zaradi velikega zanimanja v Slovenijo ponovno prihaja profesor Joseph P. Folger. Tokrat bo vodil enodnevni SEMINAR ter štiridnevno USPOSABLJANJE. Oboje se bo odvijalo v marcu 2012, v Portorožu. Kotizacija enodnevnega seminarja znaša 275 EUR, kotizacija štiridnevnega usposabljanja pa 750 EUR. Prijave sprejemamo preko elektronske pošte: info@rakmo.si in po telefonu: 01 436 41 17 ali 040 731 431.

Brezplačna e-knjiga


Marko Iršič, avtor knjige UMETNOST OBVLADOVANJA KONFLIKTOV, je zapisal takole: "Ena od temeljnih težav pri obvladovanju konfliktov in neusklajenosti je v tem, da se usklajenost predpostavlja, čeprav je resnici na ljubo vse prej kot samoumevna. Kadar se neusklajenost pokaže, pa se namesto k iskanju rešitev pogosto zatekamo k obtoževanju, nasilju ali prekinitvi komunikacije.Ker neupravičeno predpostavljamo usklajenost, ostanemo nepripravljeni in brez moči, kadar se neusklajenost ali konflikt pokaže. Namesto, da bi tako priložnost uporabili za rast in razvoj oziroma za izboljševanje sedanjega stanja, je ista priložnost vseprevečkrat povod za sovražnost, nasilje in prekinjanje odnosov, kar je ravno nasprotno od tega, kar bi lahko bilo."

Umetnost obvladovanja konfliktov je odslej brezplačno na voljo tudi v spletni obliki.

Vabljeni k sodelovanju

Če imate kakršnokoli vprašanje oz. potrebujete določene informacije ali pa bi želeli v našem časopisu objaviti kakšen prispevek, nam pišite. Veseli bomo vašega odziva, zato vas vljudno pozivamo, da nam pošljete e-pošto na naslov info@rakmo.si.

Možnost odjave

V primeru, da elektronskega časopisa E-časopis Zavoda RAKMO v prihodnje ne želite več prejemati, nam to sporočite na elektronski naslov odjava-ecasopis@rakmo.si.

Novice pripravila: Lana Kuret

Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov
Zavod RAKMO
Kuzmičeva 2
1000 Ljubljana

splet: www.mediacija.com, www.rakmo.si
e-pošta: info@rakmo.si
tel: 01/436 41 17
gsm: 040/734 431, 064/112 577

POJASNILO:
Naročniki obvestil Zavoda RAKMO avtomatično prejemajo E-časopis Zavoda RAKMO. Če ste naročeni samo na E-časopis Zavoda RAKMO, pa bi želeli prejemati tudi obvestila, se na prejemanje obvestil lahko naročite preko naše spletne strani. E-časopis Zavoda RAKMO lahko posredujete prijateljem in znancem, ki jih zanima mediacija. Če želijo, se lahko na elektronski časopis prav tako naročijo preko naše spletne strani.
 

Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 25.3.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 22.4.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Utrditveni seminar za mediatorje (8 ur), Torek, 4.5.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Mediacija: posredovanje v sporih (16 ur), Sreda in četrtek, 7. - 8.4.2021, 14.00 - 20.30, ONLINE

Več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2021 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka