Dr. Joseph P. Folger
Joseph Folger je profesor zrelostnega in organizacijskega razvoja na Univerzi Temple, v Filadelfiji, Pensilvaniji. Je soustanovitelj in član Inštituta za preučevanje transformacije konflikta. Njegovo delo na Inštitutu je vključevalo pomoč pri oblikovanju in izvedbi poštnih storitev REDRESS mediacijskega programa Združenih držav Amerike kot tudi ocenjevanje in »benchmarking research« številnih organizacij in mediacijskih služb. V veliki meri je deloval kot tretja stranka, posrednik, v organizacijskih sporih, sporih v skupnosti, na sodišču in v manjših skupinah. Prav tako je soustanovitelj Skupine za poučevanje virov konflikta Univerze Temple – program vrstniške mediacije za študente Univerze Temple.

Folger je bil svetovalec članov odbora Državne konference o vzpostavljanju miru in razreševanju konfliktov in tudi predsedoval konferenci v letu 1993. Na konferencah, ki so jih organizirali Akademija družinskih mediatorjev, Mediacija Velika Britanija, Inštitut mediatorjev Irske, Državna konferenca o mediaciji Avstralije, Splošni forum kultur (Barcelona, Španija), Svetovni kongres Mediacije (Mehika in Santiago Čile) in Mednarodni kongres o mediaciji (Sevilla, Španija). Je tudi prejemnik nagrade Gradnik miru leta, ki mu jo je podelilo Združenje za razreševanje konfliktov države New York leta 2006.

Profesor Folger je izdal širok opus publikacij na področjih komunikacije in konflikta, mediacije in na področju postopkov, kjer posreduje tretja oseba. Njegove nagrajene knjige so med drugim Obravnavanje konflikta: Strategije za odnose, skupine in organizacije - Working Through Conflict: Strategies for Relationships, Groups and Organizations (6. izdaja, z M.S. Poole in R.K. Stutman), Obljuba mediacije - The Promise of Mediation (z R.B. Bush, 1. in 2. izdaja). Obljuba mediacije je bila prevedena v šest različnih jezikov. V sodelovanju z R. A. Bushem je izdal knjigo Oblikovanje mediacije: Pristopi k usposabljanju in praksi znotraj transformativnega okvirja - Designing Mediation: Approaches to Training and Practice within the Transformative Framework (z R.B. Bush), nedavno pa je v sodelovanju izdal tudi knjigo Transformativna mediacija: Glavni naslov - Sredstva za izvajalce posredovanj v konfliktu in programi - Transformative Mediation: Sourcebook -- Resources for Conflict Intervention Practitioners and Programs.
 

Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 25.3.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 22.4.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Utrditveni seminar za mediatorje (8 ur), Torek, 4.5.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Mediacija: posredovanje v sporih (16 ur), Sreda in četrtek, 7. - 8.4.2021, 14.00 - 20.30, ONLINE

Več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2021 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka