»Vsi ljudje so si podobni po besedah, samo po delih se razlikujejo.« Moliere

 
O mediaciji v oddaji Polnočni klub


Kot smo v prejšnji številki napovedali, ste 14. oktobra na TV SLO, v oddaji Polnočni klub, lahko zasledili pogovor o mediaciji. Jasna Krljić Vreg se je s Sašo Einsiedler, Markom Iršičem, Ksenijo Lorber in Andrejem Razdrihom pogovarjala o tem, kaj je mediacija, kakšne prednosti ponuja, kako poteka med zakonskima partnerjema, med nasprotujočimi sodelavci na delovnem mestu, med vrstniki v šolah ter kaj vse mora mediator obvladati.

Za vse, ki ste oddajo zamudili, pa bi si jo želeli ogledati, je na spletni strani Polnočnega kluba na voljo posnetek, prav tako pa tudi podcast.


 
Odvili so se že 4. Dnevi mediacij

Konec septembra je Družba za mediacijo in reševanje sporov skupaj s številnimi partnerji v Bohinjski Bistrici organizirala konferenco "4. Dnevi mediacij 2011", ki se je je udeležilo 130 udeleženk in udeležencev.

Prvi dan konference je potekal v plenarnem delu, drugi dan pa v sekcijah. Mediacija v zdravstvu, zelene mediacije, delovnopravna mediacija, MED-ARB postopki ter primeri dobrih praks so teme, ki se jih je na 4. Dnevih mediacij obravnavalo, v okviru konference pa je potekalo tudi prvo mediacijsko usposabljanje na področju zelene mediacije v Sloveniji. Poleg slovenskih predavateljev so bili prisotni še strokovnjaki iz Nemčije in ZDA, preko SKYPa pa je iz Hong Konga sodelovala tudi dr. Nadja Alexander iz Avstralije.

 
Nova spletna stran

Zavod RAKMO pripravlja novo podobo svoje spletne strani. Želimo si ustvariti nekaj svežega, preglednega in uporabniku prijaznega. Raziskati jo bo mogoče že konec novembra.

 
Prvi Mednarodni kongres o transformativni mediaciji je pred vrati

Zavod RAKMO skupaj s partnerji organizira prvi Mednarodni kongres o transformativni mediaciji. Potekal bo 11. in 12. novembra 2011 v Ljubljani, v hotelu Lev. Osnovni namen kongresa je podpora razvoja mediacije ter harmonizacija transformativne mediacije v slovenskem prostoru. Vabimo vas, da si na uradni spletni strani kongresa ogledate podrobnejši program.

Vse, ki vas tovrstna tematika zanima obveščamo, da je prijava še vedno mogoča. Registrirate se lahko preko spletnega obrazca.
 

 
Novembra pričenjamo z osnovnim usposabljanjem za mediatorje ter z jesenskimi seminarji


Med 21. novembrom 2011 in 22. marcem 2012 bo v Ljubljani potekalo 140 urno OSNOVNO USPOSABLJANJE ZA MEDIATORJE. V dinamično zasnovan program se lahko vključi vsak, ki si želi postati mediator ali pa kdor ima željo uporabljati mediacijske veščine v svojem delovnem okolju ali osebnem življenju. Več informacij o tem, kako usposabljanje pravzaprav poteka, lahko preberete na Rakmoblogu. Urnik usposabljanja je na voljo na spletni strani Zavoda RAKMO, prijavite pa se lahko preko spletnega obrazca.

Letošnjo jesen smo pripravili tudi pester izbor seminarjev. Novembra lahko izbirate med seminarjem KAKOVOSTNA KOMUNIKACIJA V MEDOSEBNIH ODNOSIH, ki bo 14. 11. 2011 v Ljubljani ter seminarjem MEDIACIJA - POSREDOVANJE V SPORIH, ki bo 8. 11. in 9. 11. 2011 v Novem mestu. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca.

Razpored usposabljanj in seminarjev za mesec december in leto 2012 si lahko ogledate na spletni strani.

 


 

Vabljeni k sodelovanju

Če imate kakršnokoli vprašanje oz. potrebujete določene informacije ali pa bi želeli v našem časopisu objaviti kakšen prispevek, nam pišite. Veseli bomo vašega odziva, zato vas vljudno pozivamo, da nam pošljete e-pošto na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Možnost odjave

V primeru, da elektronskega časopisa E-časopis Zavoda RAKMO v prihodnje ne želite več prejemati, nam to sporočite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Novice pripravila: Lana Kuret
 

Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov
Zavod RAKMO
Kuzmičeva 2
1000 Ljubljana

splet: www.mediacija.com, www.rakmo.si
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
tel: 01/436 41 17
gsm: 040/734 431, 064/112 577

 

 

Pojasnilo:
Naročniki obvestil Zavoda RAKMO avtomatično prejemajo E-časopis Zavoda RAKMO. Če ste naročeni samo na E-časopis Zavoda RAKMO, pa bi želeli prejemati tudi obvestila, se na prejemanje obvestil lahko naročite preko naše spletne strani. E-časopis Zavoda RAKMO lahko posredujete prijateljem in znancem, ki jih zanima mediacija. Če želijo, se lahko na elektronski časopis prav tako naročijo preko naše spletne strani.

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2022 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka