»Nihče ne ve, kaj zmore, dokler ne poskusi.« Publilius SyrusMinister za pravosodje, g. Aleš Zalar, na Mednarodnem kongresu o transformativni mediaciji

Na povabilo direktorja Zavoda RAKMO, Marka Iršiča, se bo Mednarodnega kongresa o transformativni mediaciji udeležil tudi minister za pravosodje, g. Aleš Zalar, ki bo uvodoma nagovoril zbrane udeležence kongresa.

Za kongres sicer vlada veliko zanimanje, do sedaj prijavljeni udeleženci pa med drugim prihajajo tudi iz Finske, Grčije, Italije, Irske, Rusije, ZDA itd.

Vabimo vas, da se udeležencem na kongresu pridružite tudi vi!Predstavitev proaktivne partnerske mediacije v Salzburgu

Marko Iršič, direktor Zavoda RAKMO, in Irena Borštnar, mediatorka in trener mediatorjev pri Zavodu RAKMO, sta v sredo, 4.5.2011, v Salzburgu avstrijskim mediatorjem predstavila proaktivno partnersko mediacijo. Dogodek je potekal pod okriljem Avstrijskega zveznega združenja za mediacijo in Evropskega inštituta za reševanje konfliktov.Bili smo na Novinarskem zajtrku

V okviru akcije ''Vsak dan novinar - en dan nevladnik'', ki jo organizirajo regionalna stičišča nevladnih organizacij (NVO) v sodelovanju s Centrom nevladnih organizacij-CNVOS, je v četrtek, 5.5.2011, v Sloveniji sočasno potekalo 12 novinarskih zajtrkov oz. srečanj z novinarji.

Namen akcije je spodbuditi novinarje in nevladne organizacije k osebnim stikom ter novinarjem omogočiti, da v praksi spoznajo delo NVO, težave, s katerimi se srečujejo NVO ter način, kako težave rešujejo. Iz tega razloga so se NVO na zajtrku z novinarji slednjim predstavile ter novinarje povabile, naj en dan preživijo z njimi. V Ljubljani, kjer je dogodek potekal v Hostlu Celica, se je tako novinarjem predstavil tudi Zavod RAKMO ter novinarje povabil k udeležbi na Usposabljanju za mediatorje.Pričeli smo z izvajanjem usposabljanj in seminarjev za brezposelne osebe ter osebe na prestajanju zaporne kazni

Na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje izobraževanja odraslih v letu 2011 in pogodbe o sofinanciranju z Ministrstvom za šolstvo in šport smo pri Zavodu RAKMO v maju pričeli izvajati Usposabljanje za mediatorje za brezposelne osebe, ki so prijavljene na Zavodu RS za zaposlovanje oz. ki so prijavljene na Centru za socialno delo kot osebe trajno nezmožne za delo, v tem tednu pa bomo v sodelovanju z Upravo za izvrševanje kazenskih sankcij pričeli izvajati seminar Razvijanje veščin obvladovanja konfliktov za osebe, ki prestajajo zaporno kazen.

V okviru programa bomo za osebe, ki so na prestajanju zaporne kazni izvedli tudi seminar Nenasilna komunikacija in obvladovanje jeze, za brezposelne osebe pa bomo izvedli še seminar Kakovostna komunikacija in konstruktivni medosebni odnosi ter seminar Razvijanje veščin obvladovanja konfliktov.

Gre za edinstveno priložnost, kako mediacijske veščine ter veščine obvladovanja konfliktov in konstruktivne komunikacije približati specifičnim ciljnim skupinam, ki so nemalokrat odrinjene na rob družbe. Tovrstne veščine nedvomno pripomorejo k temu, da posamezniki hitreje in učinkoviteje rešujejo konfliktne situacije, v katerih se znajdejo, prav tako pa posameznikom veščine pomagajo, da se enostavneje vključijo v družbo oz. najdejo novo zaposlitev ter se uspešneje spopadajo z izzivi, ki jih vsakodnevno prinaša življenje.Pantheon konferenca na Bledu

Na Bledu bo 1. in 2.6.2011 (sreda in četrtek) v idiličnem okolju Hotela Golf potekala 6. Pantheon konferenca. Na konferenci se bodo predstavili glavni Datalab strokovnjaki ter eminentni podjetniški svetovalci iz Slovenije in tujine. Prvi dan konference bo kot predavateljica na konferenci sodelovala tudi mediatorka in trener mediatorjev pri Zavodu RAKMO, Ksenija Lorber, ki bo predstavila temo ''Mediacija v podjetju'' (dvorana Libertas ob 15.00 uri).

Več informacij o konferenci se nahaja tukaj. Lepo vabljeni!Tradicionalni piknik za člane Centra

Tudi letos pri Zavodu RAKMO organiziramo tradicionalni piknik za člane Centra za mediacijo in obvladovanje konfliktov Zavoda RAKMO, ki se bo odvijal v nedeljo, 12.6.2011, s pričetkom ob 16.00 uri, v okolici Ljubljane.

V kolikor se želite piknika udeležiti, nam to zaradi organizacijskih razlogov prosimo čim prej sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličite na 01 436 41 17 oz. 040 731 431.

Prisrčno vabljeni!4. Dnevi mediacije

Družba za mediacijo in reševanje sporov napoveduje oživitev letnega stanovskega mediatorskega dogodka z organizacijo 4. Dnevov mediacije, ki bodo predvidoma 29. in 30.9.2011 v Bohinjski Bistrici.

V mesecu maju in juniju 2011 potekajo dogovori s partnerji o organizaciji dogodka, vsebinah, gostih itd. Dogodek bo za udeleženke in udeležence brezplačen, saj želijo zagotoviti kar najboljšo udeležbo. Natančen program bo objavljen do konca junija, ko bodo začeli sprejemati tudi prijave.

Če ste pri organizaciji dnevov pripravljeni sodelovati, jim to sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..Jesenski termini usposabljanj za mediatorje

Na naši spletni strani smo objavili jesenske termine usposabljanj za mediatorje, ki bodo potekala v okviru Zavoda RAKMO. Izbirate lahko med naslednjimi usposabljanji: Osnovno usposabljanje za mediatorje-1.sklop (80 ur), Osnovno usposabljanje za mediatorje-2.sklop (60 ur), Usposabljanje za mediatorje v podjetjih (50 ur), Usposabljanje za šolske mediatorje (50 ur) in Usposabljanje za družinske mediatorje (120 ur).

Prijave na usposabljanja že sprejemamo, zato pohitite in si zagotovite svoj sedež!5-dnevni Seminar Razvijanje veščin obvladovanja konfliktov v Postojni in v Portorožu

V avgustu ponovno organiziramo 5-dnevni seminar Razvijanje veščin obvladovanja konfliktov (48 ur), ki bo potekal v Postojni od 1. do 5.8.2011 ter v Portorožu od 16. do 20.8.2011.

Na seminarju bodo udeleženci poglobili razumevanje konflikta, razvili toleranco in občutljivost za konflikt, spoznali stile odzivanja ter se naučili tehnik akcijskega ter strateškega obvladovanja konfliktov. Udeleženci seminarja bodo lahko pridobili tudi gradivo in licenco za izvedbo tovrstnih delavnic za srednješolce in osnovnošolce.

Posebna ugodnost: seminar v Postojni je brezposelnim osebam na voljo po simbolični ceni! Ponudbo in pogoje prijave preverite na spletni strani seminarja.

Prijave in informacije: seminar v Postojni, seminar v Portorožu.

Lepo vabljeni!Vabljeni k sodelovanju

Če imate kakršnokoli vprašanje oz. potrebujete določene informacije ali pa bi želeli v našem časopisu objaviti kakšen prispevek, nam pišite. Veseli bomo vašega odziva, zato vas vljudno pozivamo, da nam pošljete e-pošto na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Možnost odjave

V primeru, da elektronskega časopisa E-časopis Zavoda RAKMO v prihodnje ne želite več prejemati, nam to sporočite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Novice pripravila: Maja VršičCenter za mediacijo in obvladovanje konfliktov
Zavod RAKMO
Kuzmičeva 2
1000 Ljubljana

W: www.mediacija.com, www.rakmo.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
T: 01/436 41 17
M: 040/734 431, 064/112 577

Spremljajte nas tudi na Facebooku in Blogu.POJASNILO:
Naročniki obvestil Zavoda RAKMO avtomatično prejemajo E-časopis Zavoda RAKMO. Če ste naročeni samo na E-časopis Zavoda RAKMO, pa bi želeli prejemati tudi obvestila, se na prejemanje obvestil lahko naročite preko naše spletne strani. E-časopis Zavoda RAKMO lahko posredujete prijateljem in znancem, ki jih zanima mediacija. Če želijo, se lahko na elektronski časopis prav tako naročijo preko naše spletne strani.

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2022 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka