»Prva skrivnost uspeha je zaupanje v samega sebe.« Ralph Waldo EmersonPredstavitev mediacije »Mediacija - moč reševanja konfliktov« v Knjižnici Bena Zupančiča Postojna

Zavod RAKMO in Knjižnica Bena Zupančiča Postojna vas vljudno vabita na predstavitev mediacije v izvedbi Roberta Friškovca, duhovnika in koordinatorja za duhovno oskrbo: »Mediacija - moč reševanja konfliktov«.

Predstavitev bo potekala v četrtek, 27.1.2011, ob 18.00 uri, v čitalnici knjižnice na naslovu: Trg padlih borcev 5, 6230 Postojna (zemljevid), povezovala pa jo bo Urška Baraga Žgur, univ. dipl. pravnica in mediatorka iz Postojne.

Lepo vabljeni!46. nujna seja Odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje

V petek, 14.1.2011, je v Državnem zboru RS potekala 46. nujna seja Odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje. Na dnevnem redu seje so bili potrebni ukrepi za pospešeno uvajanje alternativnega načina rešavanja sodnih sporov.

Seje se je udeležil tudi direktor Zavoda RAKMO, Marko Iršič, ki je poudaril pomen samostojne mediacije oz. mediacije izven sodišč in še posebej mediacije pred začetkom sodnega spora.

Posnetek celotne seje je dostopen na naslednji povezavi.Kongres o transformativni mediaciji

Pod okriljem slogana "Spreminjanje ljudi in spreminjanje sveta. Transformativni pristop k reševanju konfliktov." Zavod RAKMO 11. in 12.11. 2011 (petek in sobota) v Ljubljani organizira Kongres o transformativni mediaciji.

Kongres je namenjen podpori razvoja mediacije, harmonizaciji transformativne mediacije v slovenskem prostoru in metodam alternativnega reševanja sporov.

Vsi, ki bi se radi udeležili kongresa ali kakorkoli sodelovali pri njegovi organizaciji, nam to prosimo sporočite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na telefonske številke 01/436 41 17, 040/731 431 in 064/124 200.Razmišljanja o mediaciji

Miro Cerar zapiše takole: "O odgovornosti je nemogoče govoriti brez občutenjskega oziroma čustvenega naboja/.../ Odgovornost je vezivo človeške družbe, saj vzpostavlja eno najpomembnejših družbenih vrednot: zaupanje. Zaupamo lahko le človeku, ki je odgovoren/.../ Ob vsem tem ne smemo pozabiti, da smo za svoja ravnanja odgovorni predvsem individualno. Ne iščimo izgovora v kolektivni odgovornosti ter ne dopustimo razpršitve do te mere, da se na koncu zdi, kot da ni nihče odgovoren za nič. Na nevarnost in nesmisel takega mišljenja nas lepo opozarja znani rek: Nobena kapljica ne misli, da je povzročila poplavo." (Pravna Praksa, 28.10.2010, Leto 29/964, št. 42, str. 3)

Te besede nam lahko predstavljajo dobro izhodišče za razmislek o mediaciji. Ena izmed bistvenih odlik mediacije, v primerjavi z drugimi bolj formalnimi, oblastveno strukturiranimi in na moči ter prisili osnovanimi postopki, je predvsem v tem, da so stranke same, in nihče drug, odgovorne za sprejemanje (morebitnih) sporazumnih odločitev. V mediaciji ni nikogar, ki bi sprejemal odločitve namesto strank; drugače povedano: stranke se te odgovornosti ne morejo znebiti oziroma je ne morejo prenesti na drugega, v kolikor želijo obdržati nadzor nad postopkom in izidom mediacije.Vabljeni k sodelovanju

Če imate kakršnokoli vprašanje oz. potrebujete določene informacije ali pa bi želeli v našem časopisu objaviti kakšen prispevek, nam pišite. Veseli bomo vašega odziva, zato vas vljudno pozivamo, da nam pošljete e-pošto na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..Možnost odjave

V primeru, da elektronskega časopisa E-časopis Zavoda Rakmo v prihodnje ne želite več prejemati, nam to sporočite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..Novice pripravila: Maja Vršič

Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov
Zavod RAKMO
Kuzmičeva 2
1000 Ljubljana

W: www.mediacija.comwww.rakmo.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
T: 01/436 41 17
M: 040/734 431, 064/112 577

Spremljajte nas na facebooku: http://www.facebook.com/

POJASNILO: Naročniki obvestil Zavoda RAKMO avtomatično prejemajo E-časopis Zavoda RAKMO. Če ste naročeni samo na E-časopis Zavoda RAKMO, pa bi želeli prejemati tudi obvestila, se na prejemanje obvestil lahko naročite preko naše spletne strani. E-časopis Zavoda RAKMO lahko posredujete prijateljem in znancem, ki jih zanima mediacija. Če želijo, se lahko na elektronski časopis prav tako naročijo preko naše spletne strani.

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2023 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka