»Znanje je zaklad, ki venomer spremlja svojega lastnika.« kitajski pregovor4. bazar nevladnih organizacij v Novem mestu      

V torek, 5.10.2010, bo Zavod RAKMO sodeloval na 4. bazarju nevladnih organizacij v Novem mestu, ki ga v okviru projekta »Regijski NVO center« organizira Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Bazar je namenjen povečanju prepoznavnosti in sodelovanja med nevladnimi organizacijami. Dogajanje se bo odvijalo v Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto ter v parku pred njim.

Vabimo vas, da se v okviru bazarja ob 16.00 uri udeležite predstavitve Zavoda RAKMO« v izvedbi Ksenije Lorber, od 13.00 do 18.00 ure pa nas lahko obiščete tudi na naši stojnici. V kolikor nam boste na bazarju pustili vaš elektronski naslov, si boste na naši stojnici lahko izbrali knjižico po lastni izbiri.

Se vidimo v Novem mestu!Zavod RAKMO na Festivalu LUPA

Med 27.9. in 30.9.2010 se je v Ljubljani pod okriljem CNVOS odvijal že 9. Festival LUPA - vseslovenski festival nevladnih organizacij, na katerem je sodelovalo več kot 150 slovenskih nevladnih organizacij. Festival vsako leto privabi veliko obiskovalcev ter mimoidočih in tudi letos ni bilo nič drugače.

Zavod RAKMO se je v okviru festivala najprej predstavil v ponedeljek, 27.9.2010, v prostorih CNVOS na Povšetovi 37 v Ljubljani, kjer so potekala 4 brezplačna predavanja: »Transformativna mediacija«, »Družinska mediacija«, »Mediacija med žrtvijo in storilcem« in »Uporaba mediacije v šoli in konkretni primeri« v izvedbi Marka Iršiča, Roberta Friškovca in Ksenije Lorber.V četrtek, 30.9.2010, je Zavod RAKMO s svojo stojnico sodeloval na osrednjem celodnevnem dogodku festivala - bazarju nevladnih organizacij - v strogem središču Ljubljane (Prešernov trg z okolico). V okviru bazarja je na Prešernovem trgu Studio 12 postavil tudi odprti TV studio, kjer so zvrstili različni predstavniki nevladnih organizacij, med njimi tudi Marko Iršič. Pogovori so bili predvajani v živo preko spleta (tudi na naši spletni strani). Če ste prenos v živo zamudili, ne skrbite, saj si boste posnetek pogovora z Markom Iršičem v kratkem lahko ogledali na naši spletni strani.Odziv Zavoda RAKMO na zavajajoče opozorilo na spletni strani
Okrožnega sodišča v Ljubljani

Okrožno sodišče v Ljubljani je dne 10.9.2010 na svojih spletnih straneh objavilo opozorilo glede našega vabila v zvezi s katerim nam očita nekorektnost (poslani vabili).

S strani Zavoda RAKMO smo dne 6.9.2010 svoje člane in dosedanje udeležence naših usposabljanj korektno obvestili o odprtem pozivu, danem s strani Okrožnega sodišča v Ljubljani, z namenom, da bi to informacijo pravočasno dobili in jo lahko upoštevali.

Ponudili smo jim tudi program, ki omogoča udeležencem naših usposabljanj, da predelajo vse s strani ministra za pravosodje predpisane teme (v skladu s Pravilnikom o mediatorjih v programih sodišč), s čimer bi izpolnili enega od pogojev za mediatorje v programih sodišč.

S tem želimo prispevati k izenačitvi možnosti, ki jih imajo udeleženci usposabljanj za mediatorje glede uvrstitve na seznam mediatorjev pri sodiščih v skladu z Zakonom o alternativnem reševanju sodnih sporov, saj nekatere od predpisanih tem niso vključene v naše osnovno usposabljanje za mediatorje.Ustanovni zbor združenja Slovenski forum za transformativno mediacijo

Obveščamo vas, da smo podaljšali rok za oddajo interesa za ustanoviteljstvo, kandidatur za funkcijo v združenju in pripomb oz. predlogov glede Statuta združenja Slovenski forum za transformativno mediacijo do 10.10.2010.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite tudi ustanovnega zbora združenja, ki bo potekal v četrtek, 11. 11.2010, v prostorih knjižnice Bežigrad, Einspielerjeva 1, 1000 Ljubljana.

Za več informacij obiščite spletno stran združenja Slovenski forum za transformativno mediacijo.Predstavitev knjige »Mediacija« v Ljubljani in Slovenski Bistrici

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige »Mediacija« in na pogovor z avtorjem, Markom Iršičem, v Ljubljani in Slovenski Bistrici.

V Slovenski Bistrici bo predstavitev knjige potekala v četrtek, 14.10.2010, ob 19.00 uri, v prostorih Knjižnice Josipa Vošnjaka (Trg svobode 16), v Ljubljani pa bo predstavitev knjige potekala v torek, 23.11.2010, ob 18.00 uri, v prostorih Mestne knjižnice Ljubljana, Enota Bežigrad (Einspielerjeva 1).Zmenek s knjigo v Mestni knjigarni Maribor

V Mestni knjigarni Maribor je v sredo, 15.9.2010, ob 18.00 uri potekal Zmenek s knjigo. Avtor knjige »Mediacija«, Marko Iršič, je poudaril, da so konflikti zelo koristni, saj brez njih ne bi bilo sprememb, razvoja in osebne rasti. Težavo pri tem predstavlja zavedanje ali pomanjkanje osveščenosti o prisotnosti konfliktov za izboljšanje odnosov. Pravi trenutek za mediacijo je tako čimprej - proaktivna mediacija je namreč koristna že v fazi, ko ni še nič narobe, vendar pa se že kaže zaostrenost, razhajanje, saj lahko s pomočjo mediacije, po besedah Marka Iršiča, najdemo skupno pot.

Na naši spletni strani smo objavili posnetke dogodka Zmenek s knjigo »Mediacija«, ki je konec letošnjega junija potekal v knjigarni Konzorcij v Ljubljani. 

 Izid priročnika Vrstniška mediacija

Obveščamo vas, da bo v prvi polovici oktobra 2010 pri Zavodu RAKMO izšel slovenski prevod priročnika »Vrstniška mediacija« (avtorji Fred Schrumpf, Donna K. Crawford, Richard J. Bodine).

Gre za »… prvi tovrstni priročnik v slovenskem jeziku in je kot tak zanimiv in uporaben ne le za vrstniške mediatorje, ampak tudi za šolske mediatorje in mediatorje nasploh, saj na preprost in zelo razumljiv način izpostavlja kompleksne in zelo pomembne teme, povezane z mediacijo in obvladovanjem konfliktov ter vzpostavljanjem miru.« (iz predgovora priročnika Vrstniška mediacija, Marko Iršič).

Priročnik »Vrstniška mediacija« lahko naročite preko spletne naročilnice, po telefonu 01 436 41 17 ali preko naše e-pošte.

 Umetnost in znanost povzemanja v okviru mediacije

Za uspešno mediacijo je najbolj pomembno uvidevno povzemanje perspektiv udeležencev. Pred več leti je bila na mediaciji na delovnem mestu neka zaposlena prepričana, da je bil njen nadrejeni do nje nespoštljiv ter da je z njo neprimerno ravnal. Navajala je mnogo primerov tovrstnega postopanja, vključno s tem, da je ni pozdravljal z »dobro jutro«, njegovim kričanjem čez nadstropje ter z govorjenjem, medtem ko je bila k njemu obrnjena s hrbtom in ne z obrazom. Ko je nadrejeni dobil besedo, je pojasnil, da je na ta način govoril z vsemi iz delovnega nadstropja zaradi glasnosti hrupa na delovnem mestu in iz razlogov varnosti pri delu. Šel je skozi vse sporne točke in pojasnil vzroke za svoj določen način obnašanja. Potem ko je nehal govoriti, je zaposlena spet začela ponavljati svoje pritožbe. Ko je naredila premolk, sem se vmešala ter predlagala povzetek zadeve.Pripeljite prijatelja in si zagotovite popust!

Zavod RAKMO je za vse svoje programe usposabljanj in seminarje pripravil posebno akcijo. Če na usposabljanje ali seminar s seboj pripeljete prijatelja, sodelavca, družinskega člana, kolega ali znanca, vam za vsa naša usposabljanja in seminarje pripada 10% popust na ceno usposabljanja ali seminarja.

Popust se vam upošteva avtomatično po tem, ko oseba, ki ste jo povabili, plača kotizacijo oz. obrok kotizacije. Pogoj za to je le, da povabljena oseba ob pisni prijavi v opombe vpiše vaše ime in priimek. Če se na podlagi vašega povabila prijavi več oseb, vam obračunamo ustrezno višji popust (največ 50%).

Vabimo vas, da obiščete našo spletno stran in si iz bogate ponudbe izberete usposabljanje ali seminar, ki bo ustrezal vašim željam. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice (prijavnica za usposabljanje, prijavnica za seminarje) ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., lahko pa nas tudi pokličete na telefonsko številko 01 436 41 17 oz. 040 731 431.

Akcija velja za vse naše programe do 31.10.2010.Vabljeni k sodelovanju

Če imate kakršnokoli vprašanje oz. potrebujete določene informacije ali pa bi želeli v našem časopisu objaviti kakšen prispevek, nam pišite. Veseli bomo vašega odziva, zato vas vljudno pozivamo, da nam pošljete e-pošto na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Možnost odjave

V primeru, da elektronskega časopisa E-časopis Zavoda Rakmo v prihodnje ne želite več prejemati, nam to sporočite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..


Novice pripravila: Maja VršičCenter za mediacijo in obvladovanje konfliktov
Zavod RAKMO
Kuzmičeva 2
1000 Ljubljana

W: www.mediacija.comwww.rakmo.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
T: 01/436 41 17
M: 040/734 431, 064/112 577

Spremljajte nas na facebooku: http://www.facebook.com/ in

blogu: http://zavodrakmo.blogspot.com/

POJASNILO
POJASNILO: Naročniki obvestil Zavoda RAKMO avtomatično prejemajo E-časopis Zavoda RAKMO. Če ste naročeni samo na E-časopis Zavoda RAKMO, pa bi želeli prejemati tudi obvestila, se na prejemanje obvestil lahko naročite preko naše spletne strani. E-časopis Zavoda RAKMO lahko posredujete prijateljem in znancem, ki jih zanima mediacija. Če želijo, se lahko na elektronski časopis prav tako naročijo preko naše spletne strani.

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2022 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka