»Učenje brez razmišljanja je prazno, razmišljanje brez učenja nevarno.« Lao Ce



VIP seminar - Transformativna mediacija: temeljna načela in praksa

V četrtek, 10.11.2011 (dan pred Mednarodnim kongresom o transformativni mediaciji) bo v Ljubljani potekal edinstven celodnevni VIP seminar v angleškem jeziku Transformative mediation: core principles and practice (Transformativna mediacija: temeljna načela in praksa).

Seminar bo vodil Joseph P. Folger, idejni oče transformativne mediacije in soavtor knjige »Obljuba mediacije: odzivanje na konflikt z opolnomočenjem in priznavanjem«, ki predstavlja temeljno delo s področja transformativne mediacije.

Število mest na tem prestižnem dogodku je omejeno, zato pohitite s prijavo in si zagotovite sedež! Prijavite se lahko na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na telefonski številki 01 436 41 17 oz. 040 731 431.



Predlogi za izvedbo delavnic na Mednarodnem kongresu o transformativni mediaciji

Mednarodni kongres o transformativni mediaciji, ki bo potekal v Ljubljani 11. in 12.11.2011, namenja veliko prostora za izvedbo delavnic s strani mediatorjev, trenerjev in raziskovalcev iz celega sveta. Ker želimo udeležencem kongresa ponuditi čim bolj kakovostno vsebino, smo zainteresirani, da bi prenesli tudi vaše znanje in izkušnje na tem področju čim večjemu številu udeležencev.

Če želite predlagati izvedbo delavnice, ne oklevajte! Rok za oddajo predlogov je 30.4.2011, obrazec predloga za izvedbo delavnic pa se nahaja tukaj. Izpolnjeni obrazec prosimo pošljite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Veselimo se vaših predlogov!



Usposabljanje za mediatorje v podjetjih prvič v Ljubljani

Pri Zavodu RAKMO se je sredi februarja pričela usposabljati prva skupina mediatorjev v podjetjih. Usposabljanje za mediatorje v podjetjih je sestavljeno iz dveh dvodnevnih seminarjev (32 ur), supervizijskega srečanja (8 ur) in izvajanja mediacije (10 ur). Udeleženci se seznanijo s sistemom mediacije v podjetju, z vlogo mediatorja v podjetju, z značilnostmi notranje in zunanje mediacije v podjetju ter pridobijo znanje za vzpostavitev sistema mediacije v lastnem podjetju.



Seminar Razvijanje spretnosti obvladovanja konfliktov
16.8. - 20.8.2011 v Luciji

V Luciji bo od torka, 16.8.2011, do sobote, 20.8.2011, potekal seminar Razvijanje spretnosti obvladovanja konfliktov (45 ur).

Na seminarju bodo udeleženci poglobili razumevanje konflikta, razvili toleranco in občutljivost za konflikt, spoznali stile odzivanja ter se naučili tehnik akcijskega ter strateškega obvladovanja konfliktov. Velik del seminarja je namenjen igri vlog, vajam in praktičnemu urjenju. Udeleženci seminarja lahko, če to želijo, pridobijo tudi gradivo in licenco za izvedbo tovrstnih delavnic za srednješolce in osnovnošolce.

Za več podrobnosti obiščite spletno stran seminarja, prijavite pa se lahko tukaj.

Lepo vabljeni!



Vabilo k ogledu oddaje ''Pogovor tedna'' na Net TV

V ponedeljek, 4.4.2011, bo v oddaji ''Pogovor tedna'' na Net TV sodeloval tudi Marko Iršič. Tema oddaje bo mediacija. Oddaja bo na sporedu ob 20.00 uri.

Vabljeni k ogledu!



Oddaja ''Naj spregovorijo NVO: Žrtve nasilja''

Tokratna oddaja ''Naj spregovorijo NVO'', ki nastaja v produkciji Studia 12, je bila posvečena žrtvam nasilja. Oddaja prikazuje vlogo nevladnih organizacij na področju ozaveščanja, informiranja in pomoči žrtvam nasilja. Svoja mnenja so predstavili Zavod RAKMO, Zavod Emma in Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja.

Za ogled oddaje obiščite naslednjo povezavo.



Marko Iršič gost oddaje ''Za otroke in za starše'' na Radiu Aktual

V ponedeljek, 14.3.2011, je Saša Einsidler v svoji oddaji ''Za otroke in za starše'' na Radiu Aktual gostila Marka Iršiča. Oddaja je bila namenjena šolski in vrstniški mediaciji.

Na naslednji povezavi si lahko ogledate nekaj foto utrinkov iz studia, na voljo pa je tudi zvočni posnetek oddaje.



Svetovni forum mediacijskih centrov 2011

V Atenah je 11. in 12.3.2011 potekal že 15. Svetovni forum mediacijskih centrov, ki ga je organizirala Mednarodna zveza pravnikov (Union Internationale des Avocats). Forum je bil namenjen izmenjavi izkušenj in razpravi o najnovejših smernicah na področju mediacije ter drugih oblik alternativnega reševanja sporov.

Udeleženci foruma so lahko poslušali tudi predavanje Marka Iršiča, direktorja Zavoda RAKMO, z naslovom »Proaktivna mediacija v podjetjih«.



Nadaljevanje 46. nujne seje Odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje

V sredo, 23.2.2011, je v Državnem zboru RS potekalo nadaljevanje 46. nujne seje Odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje. Odbor je razpravljal o potrebnih ukrepih za pospešeno uvajanje alternativnega načina rešavanja sodnih sporov.

Seje se je udeležil tudi direktor Zavoda RAKMO, Marko Iršič. Posnetek celotne seje je dostopen na naslednji povezavi.

Vabimo vas, da si v zvezi s tem ogledate tudi naslednjo novico:

http://www.iusinfo.si/DnevneVsebine/Novice.aspx?id=64150.


 

Predstavitev mediacije »Mediacija - moč reševanja konfliktov« v Postojni

V Knjižnici Bena Zupančiča v Postojni je v četrtek, 27.1.2011, potekalo predavanje oz. predstavitev mediacije v izvedbi Roberta Friškovca, duhovnika in koordinatorja za duhovno oskrbo, z naslovom "Mediacija - moč reševanja konfliktov". Predstavitev je povezovala Urška Baraga Žgur, univ. dipl. pravnica in mediatorka iz Postojne.

Robert Friškovec, sicer tudi mediator in trener mediatorjev Zavoda RAKMO, je slušateljem na zabaven, odkrit in zanimiv način predstavil mediacijo kot orodje za reševanje konfliktov ter lažjo komunikacijo med ljudmi. Prisotni so si v okviru predavanja ogledali tudi zaigran primer mediacije, v katerem je kot mediator nastopil Robert.

Za predstavitev je vladalo izredno zanimanje, kar se je posledično pokazalo tudi v številu obiskovalcev, ki se je ustavilo malo pod številko 100.

Ob tej priložnosti se želimo ponovno zahvaliti direktorici knjižnice, ge. Tatjani Gornik Baraga, za izkazano gostoljubje ter pomoč pri izvedbi predstavitve.


 

Vabljeni k sodelovanju

Če imate kakršnokoli vprašanje oz. potrebujete določene informacije ali pa bi želeli v našem časopisu objaviti kakšen prispevek, nam pišite. Veseli bomo vašega odziva, zato vas vljudno pozivamo, da nam pošljete e-pošto na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..



Možnost odjave

V primeru, da elektronskega časopisa E-časopis Zavoda RAKMO v prihodnje ne želite več prejemati, nam to sporočite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..



Novice pripravila: Maja Vršič

Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov
Zavod RAKMO
Kuzmičeva 2
1000 Ljubljana

W: www.mediacija.com, www.rakmo.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
T: 01/436 41 17
M: 040/734 431, 064/112 577

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

POJASNILO:
Naročniki obvestil Zavoda RAKMO avtomatično prejemajo E-časopis Zavoda RAKMO. Če ste naročeni samo na E-časopis Zavoda RAKMO, pa bi želeli prejemati tudi obvestila, se na prejemanje obvestil lahko naročite preko naše spletne strani. E-časopis Zavoda RAKMO lahko posredujete prijateljem in znancem, ki jih zanima mediacija. Če želijo, se lahko na elektronski časopis prav tako naročijo preko naše spletne strani.

AKTUALNO - Usposabljanja za mediatorje 

 

PREBERI VEČ

 


 

 

Zavod RAKMO

Center za mediacijo in

obvladovanje konfliktov

 

Mediacija ali posredovanje v sporu je proces, ki ga usmerja mediator in v katerega se sprte strani ali strani, ki imata določeno sporno področje ali vprašanje, vključita prostovoljno z namenom iskanja rešitve, ki bi bila sprejemljiva za obe strani. Prednost mediacije je v učinkovitosti, nizkih stroških, visoki stopnji uspešnosti in obojestranski sprejemljivosti rešitve.

 

PREBERI VEČ

Obvladovanje konfliktov

 

Konflikti so povsod neizogibno prisotni. Od tega, kako se nanje odzivamo, je odvisno, kakšne bodo posledice. Neobvladani konflikti so lahko vir nasilja ter poslabšanja ali prekinitve odnosov.

PREBERIRE VEČ ...

Mediacija

 

Mediacija prispeva k izboljšanju odnosov in sodelovanja med sprtima stranema, zmanjšuje možnost zaostrovanja sporov v prihodnje in prispeva k razvijanju učinkovitih oblik preprečevanja in razreševanja težav in nesoglasij.

PREBERITE VEČ ...

Transformativna komunikacija

 

Transformativna komunikacija je način komunikacije pri katerem transformativni sogovornik uporablja transformativno metodo za pomoč posamezniku, paru ali skupini pri soočanju z in obravnavanju vsebine.

PREBERITE VEČ ...

  • Obvladovanje težavnih strank

    12.4.2024, Webinar: 15.00 - 21.00

    15.11.2024, Webinar: 9.00 - 15.00

    (Opis)

    PRIJAVA

     
  • Obvladovanje stresa

    13.9.2024, Webinar: 9.00 - 15.00

    22.10.2024, Webinar: 15.00 - 21.00

    (Opis)

    PRIJAVA

     
  • Obvladovanje jeze

    19.4.2024, Webinar: 15.00 - 21.00

    12.9.2024, Webinar: 15.00 - 21.00

    11.10.2024, Webinar: 9.00 - 15.00

    (Opis)

    PRIJAVA

     

Kaj menijo o nas drugi?

  • Anja Okorn, diplomirana psihologinja (UNI)

    S seminarjem sem zelo zadovoljna in ga toplo priporočam. Pridobljene veščine so zelo uporabne v vsakdanjem žilvljenju in pri delu z ljudmi. Seminar je izpolnil vsa moja pričakovanja.

     
  • Polona Bornšek, knjižničarka v osnovni šoli, Slovenske Konjice

    Seminar je bil odlična priložnost za mojo osebno rast. Zelo veliko sem se naučila glede reševanja konfliktov pri sebi. Če pa s tem znanjem pomagam še pri razreševanju konfliktov med drugimi, je pa to nekaj najlepšega.

     
  • Nataša Jurišič, univ. dilp. ekonomist

    Spremeniti način kreganja je bilo težko. Občasno bi vsi potrebovali take seminarje. Spomnijo te na stvari, za katere se moraš potruditi, pa pozabljaš.

    Preberite več ...  

»Učenje brez razmišljanja je prazno, razmišljanje brez učenja nevarno.« Lao Ce



VIP seminar - Transformativna mediacija: temeljna načela in praksa

V četrtek, 10.11.2011 (dan pred Mednarodnim kongresom o transformativni mediaciji) bo v Ljubljani potekal edinstven celodnevni VIP seminar v angleškem jeziku Transformative mediation: core principles and practice (Transformativna mediacija: temeljna načela in praksa).

Seminar bo vodil Joseph P. Folger, idejni oče transformativne mediacije in soavtor knjige »Obljuba mediacije: odzivanje na konflikt z opolnomočenjem in priznavanjem«, ki predstavlja temeljno delo s področja transformativne mediacije.

Število mest na tem prestižnem dogodku je omejeno, zato pohitite s prijavo in si zagotovite sedež! Prijavite se lahko na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na telefonski številki 01 436 41 17 oz. 040 731 431.



Predlogi za izvedbo delavnic na Mednarodnem kongresu o transformativni mediaciji

Mednarodni kongres o transformativni mediaciji, ki bo potekal v Ljubljani 11. in 12.11.2011, namenja veliko prostora za izvedbo delavnic s strani mediatorjev, trenerjev in raziskovalcev iz celega sveta. Ker želimo udeležencem kongresa ponuditi čim bolj kakovostno vsebino, smo zainteresirani, da bi prenesli tudi vaše znanje in izkušnje na tem področju čim večjemu številu udeležencev.

Če želite predlagati izvedbo delavnice, ne oklevajte! Rok za oddajo predlogov je 30.4.2011, obrazec predloga za izvedbo delavnic pa se nahaja tukaj. Izpolnjeni obrazec prosimo pošljite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Veselimo se vaših predlogov!



Usposabljanje za mediatorje v podjetjih prvič v Ljubljani

Pri Zavodu RAKMO se je sredi februarja pričela usposabljati prva skupina mediatorjev v podjetjih. Usposabljanje za mediatorje v podjetjih je sestavljeno iz dveh dvodnevnih seminarjev (32 ur), supervizijskega srečanja (8 ur) in izvajanja mediacije (10 ur). Udeleženci se seznanijo s sistemom mediacije v podjetju, z vlogo mediatorja v podjetju, z značilnostmi notranje in zunanje mediacije v podjetju ter pridobijo znanje za vzpostavitev sistema mediacije v lastnem podjetju.



Seminar Razvijanje spretnosti obvladovanja konfliktov
16.8. - 20.8.2011 v Luciji

V Luciji bo od torka, 16.8.2011, do sobote, 20.8.2011, potekal seminar Razvijanje spretnosti obvladovanja konfliktov (45 ur).

Na seminarju bodo udeleženci poglobili razumevanje konflikta, razvili toleranco in občutljivost za konflikt, spoznali stile odzivanja ter se naučili tehnik akcijskega ter strateškega obvladovanja konfliktov. Velik del seminarja je namenjen igri vlog, vajam in praktičnemu urjenju. Udeleženci seminarja lahko, če to želijo, pridobijo tudi gradivo in licenco za izvedbo tovrstnih delavnic za srednješolce in osnovnošolce.

Za več podrobnosti obiščite spletno stran seminarja, prijavite pa se lahko tukaj.

Lepo vabljeni!



Vabilo k ogledu oddaje ''Pogovor tedna'' na Net TV

V ponedeljek, 4.4.2011, bo v oddaji ''Pogovor tedna'' na Net TV sodeloval tudi Marko Iršič. Tema oddaje bo mediacija. Oddaja bo na sporedu ob 20.00 uri.

Vabljeni k ogledu!



Oddaja ''Naj spregovorijo NVO: Žrtve nasilja''

Tokratna oddaja ''Naj spregovorijo NVO'', ki nastaja v produkciji Studia 12, je bila posvečena žrtvam nasilja. Oddaja prikazuje vlogo nevladnih organizacij na področju ozaveščanja, informiranja in pomoči žrtvam nasilja. Svoja mnenja so predstavili Zavod RAKMO, Zavod Emma in Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja.

Za ogled oddaje obiščite naslednjo povezavo.



Marko Iršič gost oddaje ''Za otroke in za starše'' na Radiu Aktual

V ponedeljek, 14.3.2011, je Saša Einsidler v svoji oddaji ''Za otroke in za starše'' na Radiu Aktual gostila Marka Iršiča. Oddaja je bila namenjena šolski in vrstniški mediaciji.

Na naslednji povezavi si lahko ogledate nekaj foto utrinkov iz studia, na voljo pa je tudi zvočni posnetek oddaje.



Svetovni forum mediacijskih centrov 2011

V Atenah je 11. in 12.3.2011 potekal že 15. Svetovni forum mediacijskih centrov, ki ga je organizirala Mednarodna zveza pravnikov (Union Internationale des Avocats). Forum je bil namenjen izmenjavi izkušenj in razpravi o najnovejših smernicah na področju mediacije ter drugih oblik alternativnega reševanja sporov.

Udeleženci foruma so lahko poslušali tudi predavanje Marka Iršiča, direktorja Zavoda RAKMO, z naslovom »Proaktivna mediacija v podjetjih«.



Nadaljevanje 46. nujne seje Odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje

V sredo, 23.2.2011, je v Državnem zboru RS potekalo nadaljevanje 46. nujne seje Odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje. Odbor je razpravljal o potrebnih ukrepih za pospešeno uvajanje alternativnega načina rešavanja sodnih sporov.

Seje se je udeležil tudi direktor Zavoda RAKMO, Marko Iršič. Posnetek celotne seje je dostopen na naslednji povezavi.

Vabimo vas, da si v zvezi s tem ogledate tudi naslednjo novico:

http://www.iusinfo.si/DnevneVsebine/Novice.aspx?id=64150.


 

Predstavitev mediacije »Mediacija - moč reševanja konfliktov« v Postojni

V Knjižnici Bena Zupančiča v Postojni je v četrtek, 27.1.2011, potekalo predavanje oz. predstavitev mediacije v izvedbi Roberta Friškovca, duhovnika in koordinatorja za duhovno oskrbo, z naslovom "Mediacija - moč reševanja konfliktov". Predstavitev je povezovala Urška Baraga Žgur, univ. dipl. pravnica in mediatorka iz Postojne.

Robert Friškovec, sicer tudi mediator in trener mediatorjev Zavoda RAKMO, je slušateljem na zabaven, odkrit in zanimiv način predstavil mediacijo kot orodje za reševanje konfliktov ter lažjo komunikacijo med ljudmi. Prisotni so si v okviru predavanja ogledali tudi zaigran primer mediacije, v katerem je kot mediator nastopil Robert.

Za predstavitev je vladalo izredno zanimanje, kar se je posledično pokazalo tudi v številu obiskovalcev, ki se je ustavilo malo pod številko 100.

Ob tej priložnosti se želimo ponovno zahvaliti direktorici knjižnice, ge. Tatjani Gornik Baraga, za izkazano gostoljubje ter pomoč pri izvedbi predstavitve.


 

Vabljeni k sodelovanju

Če imate kakršnokoli vprašanje oz. potrebujete določene informacije ali pa bi želeli v našem časopisu objaviti kakšen prispevek, nam pišite. Veseli bomo vašega odziva, zato vas vljudno pozivamo, da nam pošljete e-pošto na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..



Možnost odjave

V primeru, da elektronskega časopisa E-časopis Zavoda RAKMO v prihodnje ne želite več prejemati, nam to sporočite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..



Novice pripravila: Maja Vršič

Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov
Zavod RAKMO
Kuzmičeva 2
1000 Ljubljana

W: www.mediacija.com, www.rakmo.si
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
T: 01/436 41 17
M: 040/734 431, 064/112 577

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

POJASNILO:
Naročniki obvestil Zavoda RAKMO avtomatično prejemajo E-časopis Zavoda RAKMO. Če ste naročeni samo na E-časopis Zavoda RAKMO, pa bi želeli prejemati tudi obvestila, se na prejemanje obvestil lahko naročite preko naše spletne strani. E-časopis Zavoda RAKMO lahko posredujete prijateljem in znancem, ki jih zanima mediacija. Če želijo, se lahko na elektronski časopis prav tako naročijo preko naše spletne strani.

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2024 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka