IZJAVE ZA JAVNOST

Izšla je tretja knjiga Marka Iršiča!
Communication Wellness, New Standards for Quality Communication in Organizations»Ljudje kot skupnost še nismo razvili niti znanja niti kulture za uspešno upravljanje konfliktov."


Dobro znano in znanstveno potrjeno je, da konflikti škodljivo vplivajo na odnose, psihično in fizično zdravje, kakovost delovanja, motivacijo in učinkovitost ter dobro počutje na splošno. Kljub temu vsesplošnemu priznanju vpliva konfliktov pa ljudjekot skupnost, še nismo razvili niti znanja niti kulture, za uspešno obvladovanje konfliktov.

Pri založbi Zavoda Rakmo, Centru za mediacijo in obvladovanje konfliktov, je novembra izšla nova knjiga Marka Iršiča z naslovom Communication Wellness: New Standards for Quality Communication in Organizations, ki nam predstavlja novo kulturo in standarde za kakovostno komunikacijo v organizacijah.

 

Marko Iršič, magister pedagoških znanosti, mediator in trener mediatorjev, je eden vodilnih strokovnjakov na področju komunikacije in obvladovanja konfliktov v Sloveniji. Leta 2003 je ustanovil Zavod Rakmo in je tudi avtor knjige Umetnost obvladovanja konfliktov (2004) in Mediacija (2010).

 

Communication Wellness je pravo komunikacijsko razvajanje. Odkriva nov pristop h komunikaciji in nam podaja mnogo praktičnih nasvetov o tem kako ohraniti konstruktivno komunikacijo, ko se odvijajo težki konflikti.

Knjiga je tokrat izšla v angleškem jeziku, saj se je avtor odločil, da knjigo predstavi svetovni publiki, nanjo pa se je že odzvalo tudi nekaj svetovno priznanih avtorjev, govornikov in strokovnjakov s področja komunikacije in mediacije.

Brian Tracy, motivator in avtor uspešnic, med drugim tudi How the best leaders lead, je knjigo pospremil z naslednjimi besedami: «To je izjemna knjiga, polna praktičnih idej in strategij za zmanjšanje konfliktov in izboljšanje komunikacije na vseh področjih poslovnega življenja.« Katherine Graham, predsednica CMP Resolutions in soavtorica knjige Mediacija za menedžerje, pa je o knjigi dejala: »Avtor je odlično združil bogato gradivo iz disciplin mediacije, psihologije na delovnem mestu, organizacijskih sprememb in razvoja ljudi. Je praktična in pozitivna knjiga, ki organizacijam omogoča vpogled v učinkovite ukrepe za omejitev škode, ki jo povzročajo konflikti ljudem in produktivnosti.«

Knjiga predstavlja nov pristop k zaznavanju, ocenjevanju, upravljanju in popravljanju kakovosti komuniciranja in ponuja nekaj praktičnih orodij za to. Naši najpogostejši odzivi na konflikte pogosto končujejo komunikacijo, konflikt ignorirajo ali pa se le ta sprevže celo v nasilje, kar konflikt še poslabša. Zelo razširjeno je tudi dojemanje izvora konflikta, namreč, da gre za krivdo druge osebe, da je ta nora, hudobna, egoistična... V tej knjigi pa boste našli praktične nasvete in orodja za to kako oceniti kakovost komunikacije in kako ravnati v konfliktnih situacijah ter standarde za kakovostno komunikacijo v organizacijah.

 

»Knjiga ponuja številne uporabne nasvete za razvoj komunikacijskih veščin in nas poziva k napredku v komunikaciji, tudi če konflikta še ni. »Komunikacijski wellness« je koristen pristop k razvoju potenciala za zgodnje reševanje situacij, ki lahko vodijo do konfliktov.« (Dr. Stanislav Lenart, docent na Univerzi v Ljubljani in bivši načelnik Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov)


november, 2017
 

Obvladovanje jeze (8 ur) - sreda, 12.9.2018, 9.00-15.30, Ljubljana


več...

Asertivna komunikacija - kako se postaviti zase in vzpostaviti kontrolo nad svojim življenjem (8ur) - petek, 14.9.2018, 9.00-15:30, Ljubljana

 

več ...


Obvladovanje stresa (8 ur) - sreda, 19.9.2018, 9.00-15.00, Ljubljana

 

več ...

 


Obvladovanje težavnih strank (8 ur) - ponedeljek, 15.10.2018, 9.00-15.00, Ljubljana

 

več...

Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 
European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo South Eastern
European Mediation Forum(c) 2011-2018 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka