MEDIACIJA, Marko Iršič, 2020
Dolgo pričakovana, 2. dopolnjena izdaja knjige MEDIACIJA, avtorja Marka Iršiča. Knjiga povzema strokovne temelje in merila za izvajanje mediacije ter podaja širok pogled na mediacijo v Sloveniji in po svetu in je na tem področju edinstvena literatura pri nas.


Mediacija je metoda reševanja sporov, ki spodbuja sodelovanje pri iskanju rešitve, opušča nasprotniško naravnanost vpletenih v konflikt in vzpodbuja sodelovalno drži. Bistvo mediacije je, da ni vezana na vsebino, ampak skrbi za proces reševanja problemov.
(Iz knjige Mediacija).

CENA:


Cena v prednaročilu:


24,90 € + brez poštnine

(velja do 31.5.2020)

29,90 € + brez poštnine

(velja do 5.9.2020)

 

Cena po izidu:

39,90 € + poštnina (3,05 €)

 

Knjiga Mediacija se osredotoča na opis metod in tehnik transformativne mediacije, ki je ena izmed modelov mediacije. Je odličen priročnik za vse, ki se želijo spoznati z mediacijo, poglobiti razumevanje konfliktov in se naučiti mediacijskih tehnik za uspešno reševanje konfliktov.


Knjiga jasno opisuje povezave med mediacijo in konfliktom ter učinkom oz. vplivom mediacije na konfliktne interakcije, njeno učinkovitost pri obvladovanju konfliktov in izboljšanju odnosov. Vknjigi boste našli značilnosti sporov, ki so še posebej primerni za mediacijo ter tudi formalne in pravne vidike mediacije. Knjiga pa vas bo opremila tudi s konkretnimi mediacijskimi tehnikami, ki jih lahko uporabljate v vsakdanjem življenju in prispevate k konstruktivnemu reševanju sporov, vzgoji za mirno reševanje sporov in k izboljšanju odnosov s svojim partnerjem, otroki, širšo družino, prijatelji, sodelavci, ...Vsebina:


- Zgodovina mediacije

- Konflikt in njegovo ozadje

- Prednosti in načela mediacije

- Vrste mediacije

- Vloga mediatorja in faze mediacije

- Obvladovanje procesa

- Pravni in formalni vidiki mediacije

- Mediacija in druge oblike reševanja sporov

- Usposabljanje za mediatorje
Odlomek iz knjige Mediacija:
Prednosti konfliktov

Konflikti nam prinašajo velike prednosti. Če jih znamo reševati in se iz njih učiti lahko postanejo odlično orodje za osebno rast. Poglejmo si nekaj prednosti in pozitivnih lastnosti, ki nam jih lahko dajo konflikti:

Konflikti pripomorejo, da ozavestimo probleme v odnosu, ki jih je potrebno rešiti.
Pod vsakim konfliktom leži problem, ki se ga pogosto niti ne zavedamo. Ko pride do konflikta, se lahko vprašamo, kakšen problem ali kakšna neusklajenost je pripeljala do njega. Če si uspešno odgovorimo na to vprašanje, se lahko skupaj lotimo reševanja problema, ki ga sicer ne bi odkrili.


Konflikti mobilizirajo energijo in povečujejo motivacijo za soočenje s problemi.
Konflikt, še posebej, če je povezan z napetostjo in jezo, predstavlja vir energije, ki pa se na žalost vse prepogosto uporabi destruktivno, to je za nasilje do drugih, do sebe ali za prekinitev odnosa. Ravno tako, kot za destruktivno delovanje, bi lahko energijo napetosti oz. jezo uporabili za konstruktivno delovanje.

Konflikti spodbujajo spremembe.
Pri vsakem odnosu in skupini pride čas, ko je potrebno določene stvari spremeniti...

Preberite celoten odlomek TUKAJ.
O AVTORJU

Marko Iršič je eden vodilnih slovenskih strokovnjakov na področju komunikacije in obvladovanja konfliktov, predavatelj, mediator in trener mediatorjev. V Leuvenu v Belgiji je končal študij iz pedagoških znanosti (Master of Educational Studies), v okviru katerega se je osredotočal na problematiko medosebnih odnosov in obvladovanja konfliktov. Napisal je vrsto poljudnih člankov ter knjige Umetnost obvladovanja konfliktov (2004), Mediacija (2010), Communication Wellness (2017), Conflict Competence (2017) in Komunikacijska blaginja (2019).

Leta 2003 je ustanovil Zavod Rakmo, v okviru katerega vodi seminarje in delavnice s področja medosebnih odnosov, komunikacije, mediacije, obvladovanja konfliktov, obvladovanja težavnih strank in obvladovanja stresa doma in v tujini.

 

Delo in komunikacija z zahtevnimi strankami (8 ur), sreda, 10.6.2020

 

Več...


Komunikacija s starši (8 ur), četrtek, 11.6.2020

 

Več...


Tehnike pogajanj (8 ur), petek, 12.6.2020

 

Več...


Reševanje konfliktov v šoli (8 ur), ponedeljek, 15.6.2020

 

Več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2020 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka