AVGUSTOVSKA IZVEDBA SEMINARJA
Torek, 31 Maj 2011 12:30
"RAZVIJANJE SPRETNOSTI OBVLADOVANJA KONFLIKTOV"
V prostorih Zavoda RAKMO na Kamniški 41 v Ljubljani je od ponedeljka, 16.8.2010, do petka, 20.8.2010 potekal 45-urni seminar »Razvijanje spretnosti obvladovanja konfliktov«. Seminar je vodila izkušena mediatorka in trenerka mediatorjev ter obvladovanja konfliktov pri Zavodu RAKMO, Irena Borštnar.

Seminar je namenjen učiteljem in učiteljicam osnovnih in srednjih šol, saj imajo udeleženci seminarja možnost, da po seminarju pridobijo gradivo in licenco za izvedbo tovrstnih delavnic za osnovnošolce in srednješolce.

Udeleženci seminarja so v petih dneh s predavateljico podrobno obravnavali vprašanje razumevanja konflikta, toleranco in občutljivost za konflikt, stile odzivanja na konflikt, tehnike akcijskega in strateškega obvladovanja konfliktov, obvladovanje notranjih konfliktov ipd. Seminar pa ni potekal le v obliki predavanj, temveč je bil poudarek na samostojnem delu udeležencev - delo v obliki delavnic, praktičnih vaj, analiz primerov in igre vlog.

Mnenje udeleženke:

»Seminarja na temo »Razvijanje spretnosti obvladovanja konfliktov« sem se udeležila v velikem pričakovanju. Zastavljen je bil zelo odprto, saj sta se teoretični in praktični del podajala v duhu moderiranja, tako, da smo lahko udeleženke s svojim znanjem, dilemami in vprašanji soustvarjale njegovo vsebino. Moderatorka Irena je na zelo pozitiven in dinamičen način podajala izbrane teme in vaje, kar je pripomoglo k pozitivnemu in sodelovalnemu vzdušju, udeleženke pa smo z velikim zaupanjem predstavljale primere konfliktov, s katerimi se soočamo v osebnem življenju in poklicnem okolju. Po predstavitvi projekta in gradiv, ki služijo za izvajanje delavnic za otroke in mladostnike, se je še dodano pokazala uporabna vrednost obravnavanih vsebin. Konflikte smo osvetlili v novi luči, jih začeli ozaveščati, sama pa sem tehnike obvladovanja konfliktov začela uporabljati v vsakodnevni interakciji z ljudmi. Zavodu RAKMO se zahvaljujem za poučen, zanimiv in topel teden.«

Mateja Pirman
 

Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 25.3.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 22.4.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Utrditveni seminar za mediatorje (8 ur), Torek, 4.5.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Mediacija: posredovanje v sporih (16 ur), Sreda in četrtek, 7. - 8.4.2021, 14.00 - 20.30, ONLINE

Več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2021 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka