ZAVOD RAKMO PODELIL NAZIV TRENER MEDIATORJEV PRVI GENERACIJI
Torek, 31 Maj 2011 10:55
V torek, 22. decembra 2009, so uspešno zaključili usposabljanje za trenerje mediatorjev štirje mediatorji. Zavod RAKMO, Zavod za razvoj kulture medosebnih odnosov in obvladovanja konfliktov se z mediacijo in izobraževanjem za mediatorje ukvarja že vrsto let, sedaj pa je razširil in okrepil ekipo trenerjev mediatorjev. Po 120-urnem usposabljanju so naziv trener mediatorjev pridobili: Ivanka Marič, dolgoletna ravnateljica, učiteljica Ksenija Lorber, vzgojiteljica Irena Borštnar in Robert Friškovec, zaporniški vikar.

Kandidati so že pred tem pridobili licenco za izvajanje mediacije  in naziv mediator pri Centru za mediacijo in obvladovanje konfliktov Zavoda RAKMO ter uspešno izvajali mediacijo. Usposabljanje za trenerje mediatorjev je vključevalo teoretični in praktični del vključno s sodelovanjem pri izvedbi usposabljanj v vlogi opazovalca, izvajanjem delov usposabljanja, supervizijskih srečanj in individualno supervizijo. Poleg tega pa so kandidati za trenerje vodili tudi seminarje na sorodnih področjih, in samostojno izvajali krajše seminarje in delavnice ter predavanja s področja mediacije.

»Usposabljanje je potekalo po skrbno načrtovanem programu in pogovoru z mentorjem. Poudarki so bili na predhodnem znanju in izvajanju mediacij. Predvsem bom kot trener prenašal pridobljena znanja na druge udeležence seminarjev, ki bodo organizirani preko Zavoda RAKMO, kakor tudi Zaporniškega vikariata. Še naprej  me bo motiviralo posebno področje mediacije med žrtvami in storilci oziroma med odgovorno in oškodovano osebo,« pravi Robert Friškovec, ki jemlje mediacijo kot sestavni del življenja. »Z njo sem se srečal pred nekaj leti, ko sem prišel na idejo, da bi se v okviru Zaporniškega vikariata izvedlo izobraževanje za delavce v zaporih,« je še pojasnil Robert.
 

Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 25.3.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 22.4.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Utrditveni seminar za mediatorje (8 ur), Torek, 4.5.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Mediacija: posredovanje v sporih (16 ur), Sreda in četrtek, 7. - 8.4.2021, 14.00 - 20.30, ONLINE

Več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2021 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka